BiHHercegovinaSport

Nedim Jusufbegović: Nismo favorit za prolaz, šanse su i nakon pobjede jednake

Trener Veleža Nedim Jusufbegović govorio je na konferenciji za medije nakon utakmice sa Željezničarom u polufinalu Kupa BiH, koju je Velež dobio sa minimalnih 1:0.

Jusufbegović je prvo pohvalio svog protivnika, a potom je analizirao utakmicu.

“Imam veliki respekt prema kolegi i mislim da sjajno vodi ovaj tim koji je izvanredan i koji je zasluženo tu gdje jeste, pretendent za Evropu sa sjajnim pojedincima. Teška, takmičarska utakmica, dijelim mišljenje sa Edisom Mulalićem, velika borba. Ulog je takav. Trebali smo biti malo hrabriji što se tiče posjeda lopte, bježali smo od toga. I tako smo došli do gola, postigli smo ga i sretno i spretno. Dobro smo iskoristili tu situaciju, imali smo još nekoliko opasnih tranzicija gdje smo mogli da kaznimo Željezničar. Imao je i Željo svoje prilike, ali smatram da smo dobro iskontrolisali stvari kad su oni imali posjed. Morali su i oni nešto kreirati, ali bili smo blizu, pratili smo svaku loptu, borili se i na kraju nas je to nagradilo. Ovo je daleko od gotovog, imamo drugo poluvrijeme na Grbavici. Bit će to teška i zahtjevna utakmica za nas, znamo šta njima znače njihovi navijači. Vjerujemo da možemo odigrati bolju utakmicu i želimo prolaz kao i Željezničar”, kazao je Jusufbegović.

Složio se sa konstatacijom novinara da je pritisak učinio utakmicu teškom za igrače.

“Nama nedostaje nekih igrača, to je jedna stvar. Imali smo dan odmora manje nego Željezničar, što u ovakvim utakmicama igra značajnu ulogu. Potrošnja je morala biti reducirana, morali smo voditi računa o tome. Nismo mi baš u okolnostima da neke stvari dovedemo do kraja. Pritisak je definitivno prisutan, nedostaje nam Blagojević, nedostaje nam Halilović, nedostaje nam ta neka mirnoća. Mi smo koristili danas dva mlada igrača koliko smo mogli. Odgovornost u ovakvim utakmicama malo sveže noge i igrači se usmjeravaju ka zatvaranju protivnika. Koliko god treneri uvježbavali i pokušavali neke stvari, igrač na kraju donosi odluku na terenu. Potreban je čitav jedan proces, dosta vremena i dosta rada, da ti narasteš do nivoa da imaš puno samopouzdanja. Potrebno je mnogo ovakvih utakmica. Na kraju krajeva, ja sam sa ovom ekipom dva mjeseca i petnaest dana, tako da je potrebno još puno vremena”, istakao je trener Veleža.

Pojasnio je da i pored pobjede ne smatra svoj tim favoritom u revanšu.

“Nismo favorit, ako jednostavno analiziraš, ja mislim da nismo favorit, i to iz mnogo razloga. Nismo proveli mnogo vremena skupa, u reorganizaciji smo. Moje je da se koncentrišem na tim. Neke stvari koje sam mogao da promijenim, promijenio sam. To su bazne stvari. Kolega je puno duže na čelu kluba, odradio je sjajne prelazne rokove. Individualni kvalitet njihov je veći u odnosu na nas. Bez obzira što smo mi pobijedili ovu utakmicu, šanse su po meni 50-50”, pojasnio je na kraju Jusufbegović.

Slični članci

Back to top button