BiHSport

Vela Pudar: Kada vidite očito da se namješta ko će ići u Evropu, ko će ispasti – koja je svrha lige?

Velibor Pudar je gostovao u emisiji TOP GOL koju vodi Sabahudin Topalbećirević.

Pudar je bio izuzetno zanimljiv i otvoren sagovornik. U jednom momentu – pomalo neobično – Pudar je postavio pitanje voditelju emisije Bahi.

– Da ja Vas nešto pitam, Baho. Jeste li vi mislili da će neke stvari biti bolje kada je Arena otkupila prenose Premijer lige? – pitao je Pudar.

– Ponadao sam se jer ima više kanala – odgovorio je Baho, a onda je riječ uzeo Pudar;

– Ja sam mislio da će biti bolje suđenje. Ali kada vi vidite neke utakmice kakvo je suđenje, kada se zna i kada vidite očito da se namješta ko će ići u Evropu, ko će ispasti, onda koja je svrha ove lige? Koja je svrha našeg posla, ja sam trener!? – zapitao se Pudar u emisiji TOP GOL.

– Žalosno je kada se zna ko se gura u Evropu, ko se gura da ispadne. Najgore je za našu profesiju, najgore je fudbalerima, oni žive od toga. To je njihov hljeb. Govorim sa trenerske strane. Pripremaš se sedam dana, onda ti neko uradi te stvari da ne možeš dobiti utakmicu i ostvariš ono što si planirao sedam dana. Sudije su maksimalno zaštićene. Bude ironije kod sudija – ispričao je Pudar za TOP GOL.

– U subotu smo igrali utakmicu u Travniku, trebao je biti prenos na Arena Sport. Domaćin je nekako to “završio”, navodno nemaju uslove da se prenosi utakmica, utakmica nije bila na Areni. Poslije utakmice, stručni štab i ljudi u klubu prezadovoljni što nemamo nijednog povrijeđenog igrača. Na stranu rezultat, nama je drago da nam niko nije slomio nogu. Sve zataškano, suđenje je bilo kakvo je. To je to – izjavio je Pudar.

– Ne dešava se to u kontinuitetu. Travnik se bori za opstanak i oni svim silama se bore da dobiju utakmicu. Na stranu sve, sudije neka sude kako hoće, ali daj zaštiti to dijete, tog igrača, pa to je njegov hljeb. On od toga živi. Ja zovnem sudiju i kažem: Kako te nije stid? Daj žuti karton, zaštiti mi igrača, pa radi tamo šta hoćeš. Nemoj samo da se neko povrijedi – priča Pudar.


Slični članci

Back to top button