BiHBiznisDruštvoKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

KONJIC NEZAOBILAZAN Nove turističke ponude u HNK

FOTO: Grand River

Turistička zajednica HNK je tokom proteklog perioda, kroz brojne projekte, proširila turističku ponudu za sve posjetioce ovog kantona.  

Već od ove sezone turisti će imati priliku da „zarone“ putem VR naočala na tri lokacije u HNK, ali je također kroz saradnju između Mostara, Dubrovnika i Budve, omogućen popust kroz „Blue pass“ tj. plavu propusnicu koja omogućuje popuste na tematskim rutama.

„U sklopu priprema za novu turističku sezonu smo odradili mnogo projekata. Optimista sam, ova sezona bi trebala biti još bolja nego prethodna. Posebno interesovanje je za autokampove i boravak u prirodi, što je naravno šansa za Konjic. Tu su naravno i ostale stvari koje nudi Konjic poput raftinga, brdskog biciklizma i slično. Također, mi smo redizajnirali našu stranicu tokom prošle godine“ – kazao je za radiokonjic.ba Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNK.

“Konjic je nezaboravna turistička destinacija, od Kamene ćuprije, muzeja, Boračkog jezera, Prenja, a onda muzej u Jablanici kojeg iz godine u godinu posjećuje sve više turista. Moramo istaknuti i Ramsko jezero gdje se povećava broj turista pogotovo kada je riječ o korištenju jezera za ribolov“ – dodao je Temim.

Kroz projekat „Zaštita podvnodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude“ omogućeno je turistima ronjenje putem VR naočala na 3 lokacije u HNK.

„Projekat je vezan za ronjenje na našim jezerima: Jablaničko, Ramsko i Salakovačko jezero. Posebno smo uredili sobu u sklopu Ronilačkog kluba u Mostaru sa 30 najsavremenijih VR naočala. To je nešto najnovije što smo uradili. Sve više ljudi se želi baviti avanturističkim vidom turizma, a ovo je jedan naš doprinos svemu tome“ – istaknuo je Temim.

Kroz saradnju između Dubrovnika Budve i Mostara uspostavljen je “Blue pass” tj. Plava propusnica koja omogućuje posjete uz popuste tematskim rutama: Akvarij Dubrovnik, Kotor Akvarijum Boka, Vodena staza Hutovo blato i Vodena staza Mostar. – piše radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button