JablanicaVijesti

Jablaničanin, Harun Čilić, dobitnik Dekanove nagrade na Nastavničkom fakultetu u Mostaru

foto: Harun Čilić

U utorak, 21. marta 2023. godine su u svečanoj sali Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru dodijeljene Dekanove nagrade najboljim studentima u prethodnoj akademskoj godini. Među nagrađenim studentima je i Jablaničanin, Harun Čilić, koji je ostvario uspjeh 10.0.

O samoj nagradi, Harun ističe, da predstavlja velik uspjeh, ali i zahtjeva mnogo odricanja.

-Pričinjava mi izuzetno zadovoljstvo što ste me pozvali ,da dam izjavu povodom dodjele Nagrade dekana za postignuti akademski uspjeh i hvala Vam na tome! Priznanje i Nagrada znači jako puno za jednog studenta, jer se time pokazuje, da se rad, trud i zalaganje cijeni i podržava. Kao neko ko je već drugu godinu zaredom dobitnik tog priznanja, moram istaknuti, da je put zahtjevan i izazovan, ali uprkos svemu nikada nije bilo dileme oko toga da li su toliki rad i učenje vrijedni žrtvovanja.

Naime, nerijetko se desi da zbog nadolazećeg ispita, seminarskog rada ili istraživanja ne možete priuštiti sebi nešto što želite, jer ste svjesni, da će vam oduzeti dragocjeno vrijeme, ali visoka motivacija za postignuće niti jednog trenutka nije dozvolila da izgubim volju i fokus. Duboko vjerujem u kvalitetnu organizaciju, upornost, požrtvovanost i temeljan rad jer su to vrijednosti i vještine kojima Vas studentski život i akademski put podučava. Naročito, ako ste jedan od onih koji studiraju i rade, jer morate balansirati između poslovnog učinka i studentskih dužnosti. Ipak, podvlačim da je naporan rad obavezan ukoliko želite ostvariti svoj cilj. Nakon uručenja nagrade dobijate jedan dodatan podstrek i odgovornost za nastavak, jer bivate svjesni koliku težinu nosi činjenica da ste baš Vi jedan od onih koji budu proglašeni za najbolje u toj akademskoj godini.

Tekuća 2023. godina mladom, vrijednom Jablaničanu je itekako ispunjena uspjesima, te je vrijedno spomenuti, da je objavljen i njegov prvi pregledni rad iz oblasti sociologije religije u časopisu Educa.

Kao što je i spomenuto, u protekloj akademskoj godini sam od uredništva časopisa Educa pozvan da napišem i svoj prvi naučni pregledni rad, što sam sa zadovoljstvom i prihvatio. Rad je napisan iz oblasti sociologije religije. Bavi se, između ostalog, teorijskim razmatranjem društvenih fenomena religijskog nacionalizma i radikalizma kroz njihovu vezu sa pokretima desne političke provenijencije u globalnom svijetu i ogledalima tih odnosa u bosanskohercegovačkom društvu. Na kraju, želim da se zahvalim portalu novikonjic.ba na ustupljenom medijskom prostoru i svima koji mi šalju poruke podrške. Hvala vam!

Redakcija portala novikonjic.ba čestita mladom, višestruko uspješnom studentu iz Jablanice, sa željom ,da i u nastavku nastavi nizati uspjehe u svojoj akademskoj priči.

………………..

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora novikonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu novikonjic.ba je Udruženje VIPK i portal novikonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj. link na portal novikonjic.ba. Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem redakcijskog e-maila: novikonjic@gmail.com.)

Slični članci

Back to top button