KulturaVijesti

VEČERAS Promocija knjige “Između hidžretskog hlada i Isaovog milada”

Knjiga “Između hidžretskog hlada i Isaovog milada”, autora Esada Bajića, bit će promovisana 17. marta u Konjicu, u okviru 16. kulturno-obrazovne manifestacije “Dani Sejfulaha ef. Prohe”.

Promocija će biti održana u Bosanskoj sobi NU Konjic, s početkom u 20.00 sati, a o knjizi će, pored autora, govoriti i Harisa Alić Ćukle. 

Knjiga predstavlja kompilaciju tekstova koje je autor objavljiivao na portalu Preporod.info, Islamskim informativnim novinama Preporod, Biltenu Medžlisa Islamske zajednice Zagreb (MIZ) i Godišnjaku MIZ Konjic.

– Volim pisanom riječju dati svoj doprinos bilježenju onog što se dešava, ili kroz pitanja i odgovore ponuditi svoje viđenje određenih problema u društvu. Uglavnom to činim putem medija Islamske zajednice iz razloga što cijenim da ti mediji imaju onu čitalačku publiku kojoj se ja i obraćam, a i adekvatna uredništva koja predstavljaju određeni stepen valorizacije napisanog kroz njihovo prihvatanje kao i sigurnost da se neće omaknuti pogrešna misao ili ideja, što može biti slučaj kad se emocionalno komentarišu trenutni događaji u društvu i zajednici, što dobrim dijelom jest moj način prilaska mnogim temama, pogotovo temama kulture sjećanja, temama jedinstva i slično. Prijatelj mi je tražio da mu proslijedim ove tekstove, skupa, pa sam ih sabrao u jedan dokument i onda pomislih – zašto da ih ne ukoričim – kazao je za Preporod.info autor Bajić.

Moderator će biti Benjamin Mušinović.

(Preporod.info)

Slični članci

Back to top button