JablanicaVijesti

HUMANITARNO UDRUŽENJE “EL-EMIN” Saopštenje za javnost

foto: EL- EMIN

Dana 18.3.2023. godine Humanitarno udruženje “EL-EMIN” Jablanica obilježava svoju drugu godišnjicu rada. Udruženje je registrovano za pomoć djeci i drugim osobama u stanju socijalne potrebe. Sjedište se nalazi u mjestu Lug 124- 88420 Jablanica. Tim povodom, predsjednik Udruženja , Emin Karić uputio je saopštenje za javnost, kojeg prenosimo u nastavku.

– Udruženje je dobilo naziv po dječaku Elminu Kariću koji je preminuo kao novorođenče, zbog toga se udruženje prvenstveno bazira na liječenje djece. Također, predstavlja sjećanje na Poslanika Muhameda s.a.w.s. koji je također ostao jetim u svom djetinjstvu, a u toku poslanstva dobio epitet Muhamed El- Emin (povjerljiv).

Djelovanje udruženja je na području cijele Bosne i Hercegovine. Naš rad se zasniva na pokretanju apela za liječenje, uručivanju humanitarnih paketa, ustupanju ortopedskih pomagala, organizacija humanitarnog koncerta, saradnja sa vjerskim zajednicama.

U toku protekle 2022. godine uručili smo veliku količinu prehrambenih paketa, sufinancirali liječenje u Turskoj kao i kupovinu lijekova, iznajmljivali ortopedska pomagala, stipendirali nadarene učenike, učestvovali u gradnji kuće socijalno ugroženoj porodici sa područja Jablanice, učestvovali u restauraciji džamije u mahali Gožulj- Ljubuški, organizovali smo dva humanitarna koncerta u Jablanici i Konjicu.

Prilikom realizacije naših projekata imamo izuzetno dobru saradnju sa našom dijasporom: Most Bro Danska, Faruk Jakić, Naser Murina- Norveška, Refik i Zerina Jašarević – SAD, Šerifa i Mirsad Kovačević- SAD. Od domaćih prijatelja izdvajamo: Općina Jablanica i Općinsko vijeće, Almera d.o.o. Sarajevo, Pekara Hujdur, Pekara Šćuk, TR Tarik, Hairlahović – Cazin, PD Igman, Zdrava Voda, Medžlis IZ Jablanica, Agro best Konjic, Udruženje oboljelih od malignih bolesti Konjic, Emel Jablanica, Nihad Vule- MUP Jablanica.

Od medijskih kuća imamo izuzetnu saradnju sa RTV Jablanica, Radio Konjic, Tatabrada Srebrenik kao i sa portalom novikonjic.ba.

Godinu 2022. smo završili sa prirhodom preko 40. 000 KM kojima smo pomogli naše zemljake u svim gradovima BiH. Nastavljamo dalje još snažnije pomagati djecu i osobe u stanju potrebe. Zahvaljujemo se svima koji su bili uz nas cijelo vrijeme, mojim Jablaničanima, Konjičanima i svim Bosancima i Hercegovcima.

” Onaj ko bude uradio koliko trun dobra- vidjet će ga, a onaj ko bude uradio koliko trun zla- vidjet će ga (zič-zal 7-8). Sa ovim ajetom koji je pun pouke, predsjednik udruženja, Emin Karić, završava saopštenje.

Slični članci

Back to top button