HercegovinaSport

Konačna odluka Takmičarske komisije: Dolaze li Ultrasi sutra na stadion Rođeni?

Fudbaleri Veleža i Zrinjskog odigrat će sutra od 18 sati na stadionu Rođeni zaostalu utakmicu iz jesenjeg dijela sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako su iz Veleža učinili sve da obezbjede uslove za dolazak gostujućih navijača, kako je potvrđeno iz Veleža za Sportske.ba Takmičarska komisija nije željela da promijeni odluku, te su ostali pri svojoj ranijoj odluci da na domaćim utakmicama Veleža, do 16. marta, ne mogu prisustvovati gostujući navijači.

Kako su nam kazali iz Veleža oni su poslali dopis Savezu da su obezbjedili sve uslove za dolazak gostujućih navijača, ali u krovnoj kući bh. fudbala nisu promijenili odluku, pa će se mostarski derbi igrati bez prisustva onih najvatrenijih navijača i jednog i drugog kluba. Poznato je da su navijači Veleža, popularni “Red Army” donijeli odluku da neće dolaziti na utakmice dok se ne omogući gostujućim navijačima da prisustvuju na utakmicama koje se igraju na stadionu “Rođeni”.

Kome su u cilju ovako nepopularne odluke, jer se i sarajevski derbi igra bez prisustva publike, nije poznato. Sve pohvale idu čelnicima Veleža koji su učinili sve da sutra ugoste popularne “Ultrase”, ali zbog odluke Saveza igrači i jednog i drugog kluba bit će uskraćeni za podršku najvatrenijih navijača.

Podsjećamo, Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučila je da svi mečevi, koji se budu igrali na stadionu “Rođeni” do 16. marta, budu bez prisustva gostujućih navijača.

Susret između Veleža i Zrinjskog igra se od 18 sati, a glavni sudija bit će Irfan Peljto iz Sarajeva.

Slični članci

Back to top button