KonjicPROMOSportVijestiZabava

Budi dio “Konjic Summer Festa” u gradu koji spaja Bosnu sa Hercegovinom

Foto: AK PACE

Nakon vrlo uspješne četiri godine, peta, jubilarna mora da bude na još većem nivou. Do sada ste se mogli uvjeriti u kvalitet “Konjičkog cenera”, a ove godine vas očekuje nešto sasvim novo.

Međunarodni festival “Konjic Summer Fest” će ove godine spojiti tri ljetna dana, od 30.06. do 02.07., a grad koji spaja Bosnu sa Hercegovinom obogatiti sa kvalitetnim festivalom.

U sklopu samog festivala je „Grawe Konjički Cener“. Utrka koja će se održati na 10 km dužine, preko 5 mostova ovog lijepog grada. U samom centru Konjica, sa Mosta ljubavi, kao i u centru festivala, utrka će startati 01.07.2023. godine u 19:30 sati.

Organizatori su mislili i na one koji ne mogu da istrče 10km, pa su u raspored uvrstili i „Mozzart Relay Race“, muško žensku štafetu, a za naše najdraže mališane tu je „Bingo kids run“.

Nešto novo, što ovom festivalu daje novu dimenziju, je utrka koja će se održati 30.06.2023. a to je prva hercegovačka Business utrka i to pod nazivom Garden City Business run. Dokaz da se mislilo na svakoga. To će da bude prva hercegovačka Business utrka, koju će pratiti popratni sadržaji kao što su konferencije i prilike za kvalitetno druženje „poslovnjaka“ van kancelarija.

Spomenuli smo kulturu, a Konjic je prepoznatljiv po tome, pa smo u ova tri dana održavanja manifestacije uvrstili mnoge sadržaje, a koje ćemo vam postepeno otkrivati.

Naravno, turizam nismo izostavili, pa smo pripremili razne aktivnosti, od posjete Titovog bunkera, splavarenja, raftinga, planinarenja. Sve to kako bi i vi mogli uživati u svim čarima Grada Konjica.

Domaćin festivala je grad Konjic i hotel Garden City. U sklopu festivala će se održati solistički koncert kao i DJ Run Party te i druge zabavne aktivnosti koje će svakako biti poznate u narednom periodu.

Trkači koji su već bili u Konjicu, navikli su da se naše prijave otvaraju na simbolični datum, “treći mart”, pa ni ove godine nismo izuzetak. Prijave za “cenera” i “štafetu” su otvorene, dok će “poslovnjaci” i “mala raja” još malo sačekati da rezervišu svoje mjesto na našim utrkama.

Prijave se vrše preko naše web stranice www.pace.ba, a to je ujedno i mjesto gdje možete naći i dodatne informacije. Sa vama smo i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Rezervišite svoje mjesto na jednoj od utrka i vidimo se uskoro na hercegovačkom suncu!

Slični članci

Back to top button