BiH

Jesu li ponovo zakazale zimske službe: Snijeg na kolovozu na većini putnih pravaca

Nove sniježne padavine koje su tokom noći i jutra zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, stvorile su probleme vozačima.

Pogotovo je teško kamiondžijama i vozačima drugih teretnih vozila. Ako je suditi po fotografijama sa većine bh. puteva, službe za čišćenje snijega su ponovo zakazale.

Čak nije dobro očišćeno ni na autoputu Sarajevo – Zenica. Na jednoj fotografiji se može vidjeti da je kamion izletio sa puta. Kako javljaju vozači, saobraća se otežano. 

Iz BIHAMK-a su danas potvrdili da se se vozi po zasniježenom kolovozu.
“Posebno se skreće pažnja na puteve na području Unsko-sanskog kantona, kao i na šire područje Srebrenika, Gradačca, Olova, Kladnja i Skender Vakufa/Kneževa. Zbog ugaženog snijega otežano je saobraćanje i na putevima Donji Vakuf – Turbe (Komar), Tarčin – Bradina (Ivan Sedlo), Sarajevo – Rogatica (Romanija) i Trnovo – Foča (Rogoj)”, navedeno je u saopćennju BIHAMK-a.

U saopćenju se dodaje da u spomenutim krajevima na dionicama u višim predjelima preporuka je – korištenje lanaca za teretna vozila.

Iz BIHAMK-a napominju da se zbog obilnih kišnih padavina u ostatku naše zemlje, oštećenja na kolovozu u vidu udarnih rupa ili kolotraga slabije uočljiva, jer su ispunjena vodom i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

“Stoga, apelujemo na vozače da brzinu vozila prilagode datim uslovima na putu uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa”, zaključuje se u saopćenju BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba

Slični članci

Back to top button