KonjicVijesti

KONJIC Nastavljeno čišćenje lokalnih puteva

Muamer Tinjak, koji je sa mehanizacijom angažovan na čišćenju snijega na području Bjelimića i Glavatičeva, za radiokonjic.ba se javio iz sela Ovčari, jednog od najvisočijih sela na području MZ Bjelimići.

U selu je bio smrtni slučaj, te smo angažovani od jutros na čišćenju snijega prema tom selu, do mezarja, jer je sutra dženaza. Ukoliko završimo čišćenje do mraka, prelazimo na sljedeća sela Zabrđani, Doljani tako da se u MZ Bjelimići privodi kraju čišćenje” – izjavio je Tinjak i dodao da je jutros rano jedna mašina otišla da očisti put prema Grušči.

Nastavljeno čišćenje lokalnih puteva
Putna komunikacija Ribari – Grušča

“Osim toga, jednu mašinu smo uputili i na području Račice, tako da bi dobrim dijelom mogla da bude završena i MZ Glavatičevo” – naveo je Muamer Tinjak.

Mujo Avdibegović, predsjednik MZ Bradina, je rekao da već četvrti dan stočari nisu u mogućnosti isporučiti mlijeko mljekari “Agro milk”, jer su teški uslovi na putu, ali se nada da će to danas biti urađeno.

“Pojedini farmer su doživjeli malo veću štetu, jer mlijeko koje je stajalo tri dana ne znamo da li će se moći iskoristiti, s obzirom da dobija kiselost i gubi kvalitet” – rekao je Avdibegović navodeći da se svakodnevno povećava broj očišćenih puteva na ovom području.

“U južnom dijelu mjesne zajednice svi putevi su prohodni od prekjučer, a mašina je na terenu i prema još dva podbitovinjska sela, u gornjem dijelu mjesne zajednice koja su zatrpana, Stojkovići i Gobelovina. Putevi su trenutno otežano prohodni” – ispričao je Avdibegović navodeći da i danas pada snijeg, koji je padao i tokom noći. Prema njegovim riječima u Repovcima je stalno nastanjeno oko 110 stanovnika. – piše radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button