DruštvoKonjicVijesti

U Konjicu stanje na terenu nakon padavina mnogo bolje

Iz Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica su informisali da je situacija na terenu danas puno bolja, jer su padavine prestale i vode su se povukle u svoja korita, kazao je za radiokonjic.ba Husein Hodžić, pomoćnik gradonačelnika u Službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica.

Mehanizacija na terenu radi svoj dio posla i sve štete na putevima koje su se desile se saniraju, tako da jutros imamo normalno stanje, a i saobraćaj se odvija normalno putnim pravcima. Na nekoliko mjesta ima još malo oštećenih puteva, uglavnom, to su makadamski putevi, ali očekujemo u toku dana da ćemo i to riješiti-kazao je Hodžić.

Jučer je bio blokiran put prema zaseoku Krnjići u MZ Bijela, ali je odmah angažovana mehanizacija i put je saniran, rekao je Hodžić, dodavši da je na još nekoliko lokacija došlo do oštećenja putnih pravaca.

-Na Boračkom jezeru imamo dio puta koji je dijelom uništen odnosno zatrpan, tako da se nadam da ćemo tokom današnjeg dana to riječiti. Na ostalim putnim pravcima bilo je manjih nanosa, a što se tiče regionalnog puta Konjic-Glavatičevo, za taj put je zadužena firma “PBP” , koja je tokom jučerašnjeg dana taj put očistila i vozači mogu sada neometano saobraćati-kazao je pomoćnik gradonačelnika u Službi za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button