JablanicaVijesti

PRIZNANJA Jablaničaninu Dženanu Ćosiću “Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu ” i „Zlatnik Grada Sarajeva”

Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu održana je 13. decembra 2022. u Bosanskom kulturnom centru.

U okviru svečanosti je predstavljen 201 dobitnik posebnih priznanja Univerziteta u Sarajevu: Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu, te najbolji studenti prvog i drugog ciklusa studija u 2022. godini.

Kao jedan od najboljih studenata Industrijskog dizajna, “Srebrenu značku” Univerziteta u Sarajevu dobio je i Jablaničanin, Dženan Ćosić, a na današnjem prijemu u Gradskoj vijećnici Grada Sarajeva, organiziranog od strane Gradonačelnice Grada Sarajeva doc. Dr. Benjamina Karić rođ. Londrc dobio je simbolični „Zlatnik Grada Sarajeva“.

Tokom razgovora sa mladim Jablaničaninom, saznali smo koliko je takav vid priznanja značajan za mladu osobu.

“Specijalno priznanje Univerziteta u Sarajevu “Srebrena Značka” se dodjeljuje studentima koji ostvaruju prosjek ocjena prvog i drugog ciklusa 9 i više. Priznanje lično za mene predstavlja jedan vid samonagrade, jer svi dobitnici prizanja su svjesni koliko je potrebno vremena, odricanja i uspjeha da se ovako nešto postigne. Univerzitet u Sarajevu bih vrlo rado preporučio svakom budućem studentu, jer je zaista izbor kadrova velik.”

Zanimalo nas je da li je jedan od onih koji će svoj poslovni put nastaviti graditi van granica Bosne i Hercegovine ili ostaje u svojoj domovini.

“Što se tiče planova za budućnost i karijeru, mogu da kažem da razmišljam o mogućem odlasku iz BiH, jer smatram da je za ostvarivanje ozbiljnije karijere ipak potrebno izaći iz svoje komfor zone i pokazati svo stečeno znanje. Ono što za sada mogu da kažem jeste da odluka još nije 100% donesena i da ću sigurno da probam, da ostvarim neke uspjehe i ovdje, što je bio slučaj u proteklom periodu” , ističe Ćosić.

U svakoj životnoj priči bitnu ulogu vode oslonci koje stičemo i upravo njima Dženan upućuje posebnu zahvalnost.

” Ovom prilikom želio bih se zahvaliti svim svojim profesorima, profesoricama i saradnicima UNSA koji su me podržavali, a naročito svojim profesorima, prijateljima i cijelom kolektivu Akademije likovnih umjetnosti.”

Mladima i budućim studentima poručuje sljedeće.

” Najvažnija poruka koju bih poručio mladima i onima koji razmišljaju o upisu na fakultet, jeste da se vode srcem, iskrenošću prema samom sebi, jer je ovo veoma važan korak u njihovim životima. “

Mladom Jablaničaninu upućujemo najiskrenije čestitke za ostvareni uspjeh te se nadamo da će nastaviti uspješno graditi svoje poslovne ime , kako u BiH, tako i van njenih granica.

Slični članci

Back to top button