HercegovinaVijesti

Zatvoren 5. edukativni kamp za mlade

foto: MIZ Mostar

U ponedjeljak, 9. januara 2023. godine, zatvoren je peti edukativni kamp za mlade koji je trajao od 4. januara do 9. januara.

Edukativni kamp za mlade organizovala je Mreža mladih Medžlisa IZ Mostar, odnosno Info-servis za mlade, u saradnji sa Mrežom mladih Muftijstva mostarskog i Karađoz-begovom medresom, gdje se većina aktivnosti i organizovala.

U toku kampa je organizovan niz edukativnih radionica i predavanja, u kojim su učešće uzeli prof. Valedet Peštalić, prof. Elvedina Kazazić, mag. psih. Vedina Ajanović, Nedim-ef. Hondo. U sklopu kampa su organizovani sportsko-rekreativni sadržaji poput streljaštva, streličarstva, odbojke i futsala, ali i ekskurzija u Sarajevo, Bjelašnicu, Konjic, Blagaj, Počitelj i Stolac.

Na samom zatvaranju kampa prisutnima se obratio koordinator Info-servisa za mlade Nedim-ef. Hondo koji se zahvalio organizatorima i učesnicima. „Nakon dvije godine pauze zbog pandemije korona virusa, dobili smo šansu da nastavimo ovaj krucijalni projekat za omladinu u Hercegovini. Ovaj kamp je pomogao da se trenutna generacije mladića i djevojaka još više zbliži i upoznaju, ali i da obogatimo novim članovima našu Mrežu mladih.
Prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa IZ Mostar mr. Dino-ef. Maksumić, koji je čestitao na uspješno održanom kampu. “Zahvaljujem se i roditeljima koji su nam prepustili emanet brige nad njihovom djecom. Čestitam vam na uspješnom kampu i molim vas, kada se vratite svojom kućama, priključite se svom džematu, Mreži mladih i budite zajedno u dobru.”

Na kraju ceremonije zatvaranja učesnicima su dodijeljeni certifikati i zahvalnice domaćinima kampa.

MIZ Mostar

Slični članci

Back to top button