KonjicSportVijesti

Konjičanin Feđa Čukle košarkašku karijeru nastavlja u SAD

Konjičanin Feđa Čukle doskorašnji košarkaš Igman Burcha karijeru i školovanje nastavlja na priznatom Univerzitetu Oklahoma Panhandles D1 na kojem je dobio Full stipendiju.

Feđa je ponikao u Košarkaškom klubu Konjic, već u srednjoj školi ekstremno talentovani dječak iz Konjica sa lucidnim potezima na terenu prešao je u Igman Burch, a svoj raskošan talenat vrlo često je pokazivao na terenu.

Čukle, bivši juniorski reprezentativac BiH, kao 17-godišnjak treninirao je i sa prvim timom Fenerbahčea , gdje ga je u tom periodu trenirao legendarni Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener.

“Stigao sam u Burch 2. razredu srednje škole, te godine je i napravljena fuzija Igmana i Burcha. Svidjelo mi se odmah iz razloga što sve imamo sve na jednom mjestu i tu sam vidio priliku za moj napredak. Odlični treneri svi su posvećeni svojim igračima.
Prije svega za mene jedno veliko iskustvo. Pamtim Igman Burch samo po lijepim stvarima i zaista imam samo riječi hvale. Ostvarili smo odlične rezultate u posljednih nekoliko godina kako u omladinskim seelekcijama tako i sa prvim timom. Ovom prilikom bih se zahvalio svojim saigračima, trenerima kao i upravi kluba. Sretno u nastavku sezone i da ostvarite naš cilj koji smo zacrtali na pocetku sezonu”, izjavio je Čukle.

Feđa je bio na utakmici 9.kola A1 lige FBiH zajedno sa Bakirom Samardžićem, koji je član Italijanskog Agrigenta, kako bi podržao svoje kolege iz Igmana Burch na utakmici protiv ekipe Kaknja koja je igrana na Ilidži.

Feđi želimo puno sreće i uspjeha kako na košarkaškom terenu tako i na Univerzitetu, saopšteno je iz KK IGMAN BURCH

Slični članci

Back to top button