BiHJablanicaKonjicSport

(VIDEO) Priča o fudbalskoj Jablanici i najboljem strijelcu PL BiH:: „U Želji sam se razočarao u dosta stvari, dobra smo ekipa“

Malo je gradova poput Jablanice s takvom nogometnom reputacijom, gdje su rođeni ili su počeli karijeru igrači svjetske klase. Ne računamo li Sarajevo, niti jedan grad u BiH nije dao više klasnih nogometaša.

Braća Salem, Vahid i Enver Halilhodžić, pa Ahmed i Hasan Salihamidžić, potom Vedran Pelić, braća Kerim i Benjamin Tatar, Almir Sefer, Senad Lulić, Admir Avdić, Jasmin Šćuk i mnogi drugi ostvarili su zapažene karijere. Istina ne, svi, ali su nastupajući za Turbinu nagovijestili veliku karijeru.

Jedan od onih koji je nogometnu abecedu savladao u Turbini je Mirsad Ramić, trenutno s Nemanjom Bilbijom najbolji strijelac Premijer lige.

Ramić je prvo ime novajlije Igmana iz Konjica. U četrnaest utakmica postigao je 10 golova, što svakako ima veću težinu nego golovi Bilbije, koji igra u najboljem bh.klubu, koji je sigurno kod sudija “zaštićeniji” igrač nego  Ramić.

Mirsad je za Sportske.ba govorio o svojim počecima, o Igmanu, o tome šta za njega znači što je počeo karijeru na stadionu na kojem su igrali Halilhodžići, Salihamidžić, Pelić, Lulić i drugi.

Kompletan video s Ramićem pogledajte u video prilogu.

sportske.ba

Slični članci

Back to top button