KonjicVijesti

SINDIKAT DOMA ZDRAVLJA: Odazvat ćemo se sjednici Gradskog vijeća Konjica

Foto: printscr O Kanala, Amer Kerić

Iako je Uprava Doma zdravlja Konjic u svom dopisu od 6. decembra, upućenom medijima, najavila da će do kraja prošle sedmice dobiti plaće za septembar, to se nije desilo.

Prema riječima Amera Kerića, predsjednika Nezavisnog sindikata, 144 radnika još čekaju na isplatu plaće za septembar, a kada bi se isplata mogla desiti, to niko pouzdano ne zna.

– Trenutna uprava, odnosno ljudi koji zamjenjuju direktoricu prim. dr. Jasminku Brkan-Hrvačić, koja je već drugi mjesec na bolovanju, nisu uspjeli održati obećanje koje su dali medijima. Šta se više ima dodati, osim što zamajavaju radnike, sad to rade i medijima – kaže Kerić.

Zbog doprinosa koja radnicima nisu uplaćena za 14 godina i tri plaće i tople obroke za septembar, oktobar i novembar radnici Doma zdravlja Konjic u generalnom su štrajku od 14. novembra, a 5. decembra izašli su i na proteste.

Za stanje u kojem su se našli krive isključivo menadžment javne ustanove o čemu će, kako su ranije kazali, upoznati i osnivača Doma zdravlja Grad Konjic i gradonačelnika Osmana Ćatića kojem su, dodaje Kerić, već poslali dopis.

– Nova informacija je da će Sindikat, Uprava i Upravni odbor Doma zdravlja biti pozvani na sjednicu Gradskog vijeća koja bi se trebala održati do kraja mjeseca. Na sjednici ćemo zatražiti trenutnu smjenu i uprave i Upravnog odbora jer je njihovo ponašanje i rad davno prešlo sve logične granice. Trenutno se pripremamo jer do sjednice moramo imati jasne pokazatelje ko je i koliko u prethodne tri godine slao novca u Dom zdravlja Konjic. Radnici imaju jedinstven stav da se nije prikazivalo sve ono što je stizalo – naglasio je Kerić.

Faktor

Slični članci

Back to top button