BiHSportVijesti

Mirza Varešanović novi trener Sarajeva, tri nova člana u stručnom štabu

Foto: FK Sarajevo

FK Sarajevo u nastavak sezone ulazi sa novim stručnim štabom na čijem čelu će biti Mirza Varešanović.

Varešanović je rođen 31. maja 1972. godine u Sarajevu i ovo će biti drugi put u njegovoj trenerskoj karijeri da sjedi na klupi bordo tima. Prvi put je to bilo u periodu od aprila 2010. do juna 2011. godine kada je predvodio Sarajevo na 43 zvanične utakmice ostvarivši skor od 23 pobjede, 11 remija i 9 poraza. Nakon završetka igračke karijere radio je i kao sportski direktor FK Sarajevo, a iz tog perioda posebno se pamti osvajanje Kupa BiH u sezoni 04/05 kada je bordo klub u finalu savladao Široki Brijeg. 

Bordo stručni štab će još činiti Senad Repuh, Emir Obuća, Adi Adilović, Almir Seferović, Evelin Pipo i Admir Kozlić.

Senad Repuh je jedan od najvažnijih igrača u novijoj historiji FK Sarajevo. Ukupno je odigrao 191 zvaničnu utakmicu i postigao 28 golova osvojivši jednu titulu prvaka BiH i jedan Kup. U tri navrata bio je dio stručnog štaba bordo kluba, dva puta u ulozi prvog asistenta Mirzi Varešanoviću i Mehmedu Janjošu, a u sezoni 17/18 predvodio je ekipu i kao prvi trener na ukupno 6 utakmica.

Almir Seferović je kondicioni trener koji je tu funkciju u FK Sarajevo obavljao ranije u dva navrata. Prvi put od maja 2013. godine do septembra 2015. i u tom periodu osvojena je jedna titula prvaka kao i jedan Kup BiH. Bio je i član stručnog štaba na čelu sa Dženanom Uščuplićem koji je predvodio ekipu u posljednjih nekoliko utakmica prošle sezone. Seferović ima veliko međunarodno iskustvo, a trenutno radi i kao kondicioni trener A reprezentacije BiH.

Admir Kozlić je video analitičar koji je 2020. godine već bio član bordo kolektiva. Posljednji angažman imao je u ekipi Dunajska Streda iz Slovačke i trenutno je član trenerskog tima A reprezentacije BiH.

Emir Obuća, Adi Adilović i Evelin Pipo ostaju u stručnom štabu na pozicijama drugog asistenta, trenera golmana i jednog od kondicionih trenera.  

Zvanično predstavljanje novog stručnog štaba FK Sarajevo biće obavljeno u utorak ,13. decembra na press konferenciji u prostorijama kluba.

Slični članci

Back to top button