BiHVijesti

BIHAMK: Oprez zbog ugaženog snijega, poledice i odrona

foto:pixabay

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putnim pravcima: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Jablanica- Posušje i Livno- Glamoč-Mlinište.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na dionici magistralnog puta Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica- Bosanski Novi, kao i na dionici Srbljani- Bihać saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Mogući su nailasci na veće količine vode na kolovozu. Izdvajaju se putevi na području Bužima, Bosanske Otoke i Bosanske Dubice.

Zbog nižih temperatura u planinskim predjelima skreće se pažnja na moguću poledicu i upozorava se na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuje se maksimalna oprezna vožnja.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Živinice-Stupari, Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Slični članci

Back to top button