HercegovinaVijesti

Aerodrom Mostar u novembru imao samo pet putnika, a Vlada FBiH uložila više od 16 miliona KM

Aerodrom Mostar je u novembru primio samo pet putnika, što je njegov najslabiji učinak u ovom mjesecu u više od decenije i veliki fijasko s obzirom na konstantne najave novih letova i ogromno slijevanje novaca iz svih budžeta u državi.

Prošli mjesec Aerodrom Mostar nije imao komercijalnih letova, jer je ljetna charter sezona završila u oktobru. U novembru ove godine, kroz mostarski aerodrom prošlo je još manje putnika nego tokom pandemijom pogođene 2020.godine, dok su brojke pale za 99 posto u odnosu na prethodnu 2019. godinu, izvještava Ex-Yu Avaiation News.

Sveukupno, Aerodrom Mostar je u periodu od januara do novembra uslužio 10.801 putnika, što je pad od 66,5 posto u odnosu na tri godine prije. Uprava aerodroma je najavila da će Wizz Air sljedeće godine pokrenuti letove. Međutim, nije bilo potvrde ovih planova u ime niskotarifnog prijevoznika.

Podsjetimo da se u Aerodrom Mostar godinama slijevaju ogromna financijska sredstva sa svih nivoa vlasti, a plodovi ulaganja se nikako ne naziru, što otvara mnoga pitanja s obzirom na činjenicu da se nalazi na najpovoljnijem geološkom području u našoj zemlji.

Samo je Vlada Federacije BiH u proteklom osmogodišnjem periodu u mostarski aerodrom uložila 16 miliona KM u sklopu financijske podrške za opremanje, modernizaciju i rad aerodroma u Federaciji BiH, piše Klix.ba.

Slični članci

Back to top button