KonjicVijesti

DO KOGA JE? Slab odziv na javnim raspravama o novom budžetu Konjica

FOTO: radiokonjic.ba

Nacrt budžeta Grada Konjica za 2023. godinu iznosi 21.915.000 KM i ovim dokumentom je predviđeno da za kapitalne projekte bude izdvojeno 5.140.000 maraka.

Tokom proteklih dana održane su javne rasprave za mjesne zajednice Centar, Stari Grad, Trešanica i Novo Naselje.

U ovom dijelu je ostavljeno prostora mjesnim zajednicama da sa svojim zahtjevima kreiraju Nacrt budžeta kroz javne rasprave, kazala je Aida Hakalović, iz Službe za privredu i finansije.

Javnim raspravama za mjesne zajednice Centar, Stari Grad i Novo Naselje je prisustvovao jako mali broj građana, dok je nešto bolja posjećenost bila na javnoj raspravi za Mjesnu zajednicu Trešanica. Predsjednici mjesnih zajednica su i ovog puta iznijeli niz problema i zahjeva prema resornim sluzbama, od asfalitirnaja i betoniranja soabraćajnica, ulične rasvjete, kanalizacije, uređenja prostora za dječija igrališta, ali i druge probleme koji su prisutni na terenu. Behir Balić, predsjednik Mjesne zajednice Centar, kazao je da ova mjesna zajednica nije registrovana i nema svoje sjedište.

konjic: održane javne rasprave o nacrtu budžeta grada konjica za gradske mjesne zajednice
Slab odziv građana javnim raspravama

I građani Mjesne zajednice Trešanica su ukazali na probleme koje imaju na terenu, a sve to su objedinili u niz zahtjeva koji su, uglavnom, isti kao i prethodnih godina. Dio projekata je realiziran u ovoj godini, a u ovoj mjesnoj zajednici očekuju nastavak provođenja aktivnosti kada je u pitanju infrastruktura i u narednoj godini, kazao je Mensur Muhibić, predsjednik MZ Trešanica.

Amer Ćukas, predsjednik Mjesne zajednice Novo Naselje kazao je da se u posljednje dvije godine radilo na terenu, kako bi se unaprijedio život građana, a i za narednu godinu imaju zahtjeve na uređenju ulica, dječijih igrališta, postavljanju javne rasvjete i sl.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button