BiHKonjicSportVijesti

Zlato za Omara Halilovića na Ligi mladih u Veneciji

Završena je Svjetska karate liga mladih, Venecija 2022. za juniore u kojoj je nastupio i član Karate kluba Bošnjak Konjic, reprezentativac Bosne i Hercegovine Omar Halilović u konkurenciji juniora +76, u kategoriji u kojoj je nastupilo 86 takmičara, dok je na ligi mladih učešće uzelo 70 zemalja sa 2660 takmičara.

Do osvajanja 1. mjesta Omar je u 1. kolu pobjedio predstavnika Ukraine sa 4:0, u 2. predstavnika Grčke sa 4:0, u 3. predstavnika Moldavije 0:0- izj. sudija u 4. predstavnika škodske sa 3:0, u 5. predstavnika Njemačke sa 2:1, u za finale 6. predstavnika Slovenije 6:6-izj. sudija i u finalu predstavnika BiH sa 3:0.

Za karate klub “Bošnjak” Konjic ovo je ujedno i 6. medalja sa zvaničnih Svjetskih takmičenja i najava dobrog rezultata sa Evropskog prvenstva koje će se održati na Cipru u februaru naredne godine.

“Ovom prilikom želimo da čestitamo Omaru na osvajanju zlatne medalje, te da se zahvalimo gosp. Željku Zombri na vrhunskom vođenju takmičara, Arneli Odžaković za prijavu, Omarovim roditeljima, kao i mnogim drugim koji su godinama pomagali naš kolektiv, takođe najviša zahvala pripada treneru kluba gosp. Veliji Haliloviću, koji na svojstven nači održava nivo takmičara kluba na vrhunskom nivou, objavili su iz Karate klub “Bosnjak”- Konjic, BiH

Slični članci

Back to top button