BiHCrna hronikaDruštvoPolitikaVijesti

TV ŽURNAL PRIKAZUJE: POGLEDAJTE FILM CRNA LISTA (VIDEO)

Povodom 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Žurnal objavljuje film “Crna lista” o osobama i firmama koje su pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država.

U petak pogledajte Žurnalov film “Crna lista“

CRNA LISTA

U fokusu filma “Crna lista” su razlozi zbog kojeg su pojedinci i firme iz Bosne i Hercegovine tokom 2022. godine dospjeli na listu sankcionisanih od strane administracije Sjedinjenih Američkih Država, najviše zbog povezanosti sa korupcijom i kriminalnim grupama te antidržavnim djelovanjem u Bosni i Hercegovini.

Da li će pravosuđe sada dosljednije istražiti navode o njihovim zloupotrebama položaja i drugim nezakonitostima? Koliko tužiocima mogu pomoći dokazi koje imaju SAD? Ko je uznemiren sankcijama, a ko najviše negira odluke američke administracije? Zašto je američki ambasador brojne primjere korupcije u BiH  uporedio sa scenama iz filmova o mafiji?

Na ovogodišnju „Crnu listu“ dospjeli su Milorad Dodik kao član Predsjedništva BiH, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, donedavni predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Asim Sarajlić, bivši predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, državne tužiteljice Gordana Tadić i Dijana Kajmaković, ministar zdravstva RS Alen Šeranić, osnivač Pokreta demokratske akcije Mirsad Kukić i Slobodan Stanković, vlasnik firme „Integral Inženjering Laktaši“.

Film “Crna lista” emitovan je danas, 9. decembra 2022. godine tačno u podne, povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

zurnal.info

Slični članci

Back to top button