BiHDruštvoPolitika

Abdić odgovara ko je 14. ruka SDA i DF-a u Klubu Bošnjaka: To je jedan savjestan čovjek…

Veliku pažnju izazvala je sinoćnja objava Hamdije Abdića Tigra, zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, da će SDA i DF imati 14 delegata u Klubu Bošnjaka Doma naroda Parlamenta FBiH.

Objava je interesantna jer SDA, DF i jedan nezavisni iz Tuzlanskog kantona u ovom trenutku imaju izabranih 12 delegata.

Od ranije se govori da SDA treba dobiti trinaestog delegata iz Bosansko-podrinjskog kantona koji se treba birati jer u Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona nema kandidata iz reda bošnjačkog naroda pa se mora izvršiti preraspodjela tog mandata koji je trebao doći iz ZHK.

Od Abdića smo zatražili pojašnjenje i odgovor ko je taj 14.

– Siguran sam u tog 14. delegata. Za to znam nekih pet-šest dana. To je jedan savjestan čovjek koji je vidio izdaju, vidio šta se dešava, kuda sve ovo vodi – rekao je Abdić, nekadašnji komandant 502. viteške brdske brigade i istaknuti pripadnik Petog korpusa.

Dodao je da nema tu nikakve kupovine, što će vjerovatno sada tvrditi iz “Osmorke”, već je u pitanju savjestan čovjek.

Abdić je istakao da ne može, iz razumljivih razloga i pritisaka koji bi nastali, reći ko je on i odakle je, ali je očito da dolazi iz neke od stranaka “Osmorke” koje trenutno imaju preostalih deset delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, odnosno devet bez njega.

– Ko je to, vidjet će se kada bude sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH i glasanje o kandidatima za predsjednika i potpredsjednike FBiH – kazao je Abdić.

Faktor

Slični članci

Back to top button