BiHVijesti

“NK” PREDSTAVLJA DOBRE BIZNIS PRIČE: SLOBODAN GUTOVIĆ

Budućnost Bosne i Hercegovine leži u malim, samoodrživim, poslovnim poduhvatima i izgradnji jakog poduzetničkog eko-sistema, a Investicijska fondacija Impakt, sa željom da doprinese razvoju poduzetništva i poduzetničkog okruženja u Bosni i Hercegovini, 7. decembra 2022. godine u Domu mladih u Sarajevu organizira jedinstven događaj na kojem će se pokazati da je zaista moguće voditi uspješan biznis bez obzira na sve poteškoće i izazove sa kojima se poduzetnice i poduzetnici susreću.

Događaj se zove „Welcome to The Future“ koji je u suštini Scale Up pitch gdje će 10 poslovnih poduhvata prezentirati svoje ideje, a troje najboljih dobit će finansijsku podršku u iznosu od 10.000 KM, 6.000 KM  i 4.000 KM.

Na događaju će se predstaviti poslovni poduhvati koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, a to su:
Lana Pencl, Look2All
Vanja Manojlović, Grooming salon Barth
Sabina Mehmedinović, CNCart
Edin Dedić, Tubo Team
Slobodan Gutović, Fizio Centar
Stefan Alesić, DiSantiques
Edin Grabovica, DA Pet Care
Maida Imširović, Logopedska ordinacija Logomedical
Sandra Senić, Servis za pranje tepiha Operi.ba
Ena Begičević-Čeliković, Studio Elosso

Za čitatelje portala novikonjic.ba, danas donosimo uspješnu poslovnu priču Slobodana Gutovića.

ŠTA OČEKUJEM OD OVE PRILIKE?

“Dobro jutro iz sunčane Hercegovine! Imam povjerenje u investicijsku fondaciju Impakt i znam da ću prije svega imati priliku da čujem korisne informacije, a i upoznam nove ljude i sretnem stare koji su mi uvijek davali vjetar u leđa.”

To sam ja!

Ja sam vam sasvim regularan tip koji osim svog posla voli sport jako. Trčao sam polumaraton u Mostaru i bez obzira na povredu to mi je bilo nevjerovatno životno iskustvo. Ja volim taj osjećaj ispunjenja… cilja. Kada sam počeo trenirati, neka dva mjeseca prije polumaratona očekivao sam znatno manje. Ali postigao sam više i sebi dokazao da je itekako moguće ostavriti cilj. Mjesta za mene ima, bez obzira na godine, čak i u maratonu.

Jedva čekam proljeće i povratak nakon povrede.

Moja poslovna priča

Živim u malom mjestu i bez politizacije nisam imao puno mogućnosti za ostavarenjem sebe. A jako sam želio ostati tamo gdje sam rođen, uživajući u hercegovačkom suncu J. Tako sam se odlučio da počnem raditi privatno, samostalno. Znate, uvijek sam osjećao sa sam ok, ali uz pomoć investicijske fondacije Impakt sam dobio taj dodatni osjećaj – osnaženje, hrabrost. Učinili su da se osjećam večim nego što sam prije mislio o sebi.

To me je pokrenulo dalje i sada svoju priču smatram uspješnom. Na početku sam odlučio dobar dio zarade ponovo ulagati: kupovao sam dodatnu opremu, još se educirao…to je proces. Ali danas sa ponosom mogu reći da sam čak prije mjesec dana otvorio još jednu poslovnicu u Trebinju.

Zato ljude oko sebe „tjeram“ da rade privatno, da se otisnu u poduzetničke vode.  Potrebno je strpljenje, znanje i mnogo volje, ali rezultat je više nego dobar.

Zašto je poduzetništvo budućnost?

Nemojte posao doživljavati kao obavezu, već kao prirodno okruženje. Radite ono što volite, uložite energiju i to će da vam se isplati, vjerujte. Na svim planovima. Poduzetništvo vam daje i finansijke mogućnosti – priliku da iskočiš van prosjeka BIH-a, da se odvojiš od svakodnevne egzistencijalne borbe. Zar to nije sjajna prilika?

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/2022/11/20/welcome-to-the-future-najava-dogadjaja/

Slični članci

Back to top button