BiHKonjicSportVijesti

Odigrano  8.kolo Premijer futsal lige BiH

FOTO: NOVIKONJIC.BA

Kompletirano je 8. kolo Premijer futsal lige BiH, dvije utakmice su igrane u subotu, u nedjelju tri utakmice.

U subotu je Konjic  kao domaćin slavio protiv Bosne Kompred, a Radnik je bio bolji od Doboja. U nedjeljnim mečevima teže od očekivanog  Mostarci su u Širokom Brijegu došli do nova tri boda te tako i dalje ostali jedina ekipa bez poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva. Sloga je u Čitluku, u odličnom meču savladala Brotnjo, dok je Sarajevo sigurnom pobjedom savladalo Salines.

Radnik je u Bijeljini je pobjedio 7:4 tim Doboja.

FK Konjic je do druge ovosezonske pobjede stigao pritiv Bosne Kompred. Minimalnom razultatom 2:1 tim Mirka Čampare upisao je nova tri boda, koja su bila prijeko potrebna Konjičanima.

FC Mostar SG je slavio u gostima protiv Hercegovine rezultatom 3:6. Širokobriješki tim je odigrao vrlo dobru utakmicu imao od 2:0, ali kvalitet Mostaraca u drugom poluvremenu je presudio. Za konačnih 3:6 za Mostar pogodio je Marijo Aladžić u 39. minuti

MNK Brotnjo je bio domaćin Slogi iz Gornjeg Vakufa, a pobjedu su proslavili gostujući futsaleri rezultatom 6:7.  Kako se i očekivalo, oba tima su htjela pobjedu, a na meču je viđeo dosta preokreta. U finišu susreta postignuta su još dva gola, po jedan na obje strane za konačnih 6:7 i veliku pobjedu Sloge na teškom gostovanju u Čitluku. Strijelac za domaće bio je Vinko Prusina, dok je na drugoj strani het-trik kompletirao maestralni Sabahudin Petak.

Derbi kola je igran u Sarajevu, domaćin je protiv Salinesa slavio rezultatom 8:4. Deni Imširović je u 37. minutu smanjio zaostatak Salinesa na 6:4 i uvodi susret u blagu neizvjesnost.Ali do kraja meča Sarajlije postižu još dva pogotka za potvrdu pobjede sa konačnih 8:4. Strijelci su bili Stefan Jokić u 38. i Muanis Duvnjak u posljednjem minutu utakmice.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone derbi će biti u Mostaru gdje se sastaju FC Mostar SG i GFC Sarajevo, FK Konjic gostuje ekipi FK Doboj, MNK Bosna Kompred dočekuje MNK Hercegovinu, MNK Sloga je domaćin KMF Radnik, a FC Salines ekipi MNK Brotnjo.

Na tabeli vodi FC Mostar SG sa 22 osvojena boda i blizu je nove titule jesenjeg prvaka. Mostarce prate GFC Sarajevo sa 17 bodova, dok je treći Radnik sa 16 bodova i utakmicom manje, četvrti je Salines sa 12 bodova, peta Hercegovina sa 10 bodova i mečom manje, slijedi Brotnjo sa također 10 bodova, Sloga je sedma sa 8 bodova, Konjic osmi sa 7 bodova, Bosna Kompred je deveta sa 6 bodova, a Doboj deseti sa 3 boda.

Enver Nimanović

Slični članci

Back to top button