BiHBiznisVijesti

“NK” PREDSTAVLJA DOBRE BIZNIS PRIČE: LANA PENCL

Budućnost Bosne i Hercegovine leži u malim, samoodrživim, poslovnim poduhvatima i izgradnji jakog poduzetničkog eko-sistema, a Investicijska fondacija Impakt, sa željom da doprinese razvoju poduzetništva i poduzetničkog okruženja u Bosni i Hercegovini, 7. decembra 2022. godine u Domu mladih u Sarajevu organizira jedinstven događaj na kojem će se pokazati da je zaista moguće voditi uspješan biznis bez obzira na sve poteškoće i izazove sa kojima se poduzetnice i poduzetnici susreću.

Događaj se zove „Welcome to The Future“ koji je u suštini Scale Up pitch gdje će 10 poslovnih poduhvata prezentirati svoje ideje, a troje najboljih dobit će finansijsku podršku u iznosu od 10.000 KM, 6.000 KM  i 4.000 KM.

Na događaju će se predstaviti poslovni poduhvati koji su podržani kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja, a to su:
Lana Pencl, Look2All
Vanja Manojlović, Grooming salon Barth
Sabina Mehmedinović, CNCart
Edin Dedić, Tubo Team
Slobodan Gutović, Fizio Centar
Stefan Alesić, DiSantiques
Edin Grabovica, DA Pet Care
Maida Imširović, Logopedska ordinacija Logomedical
Sandra Senić, Servis za pranje tepiha Operi.ba
Ena Begičević-Čeliković, Studio Elosso

Za čitatelje portala novikonjic.ba, danas donosimo uspješnu poslovnu priču LANE PENCL.

ŠTA OČEKUJEM OD OVE PRILIKE?

“Vrijeme je da se pokrenemo. Vrijeme je za promjene. Očekujem da ću učešćem u ovom takmičenju motivirati mnoge. Dokazati da je moguće pokrenuti biznis i učestvovati ravnopravno sa ostalima. Potrebna mi je podrška u mojoj borbi – želim implementirati biznis web pristupačnosti za osobe s invaliditetom.”
To sam ja!
Majka sam dvije djevojčice, ljubitelj životinja i hortokulture, te ekološki osviještena osoba.
Strastveno proučavam ljekovite biljke i gljive, te pametno upravljanje uzgojem povrća u urbanim sredinama. Već petnaest godina, zajedno sa suprugom se bavim proučavanjem biljki i gljiva i naša zajednička ljubav je izrodila i dvije web platforme : www.gljivarica.com i www.ljekovitebiljke.com.
Vjerujem da svaki trenutak svog života osoba uvijek može iskoristiti za edukaciju i učenje.

Moja poslovna priča

Moja karijera medicinske sestre u centrima za hemodijalizu je trajala punih osamnaest godina, no radi pogoršanja sluha u posljednjih pet godina sam odlučila se posvetiti educiranju na području softvera za e -commerce kao izbor zanimanja za osobu sa invaliditetom. Za vrijeme Covid 19 pandemije sam se srela sa otežanim prilikama na poslu, jer su svi morali nositi maske što mi je dokinulo mogućnost čitanja sa usana, kao jednog od alata koje koristim prilikom komunikacije. Pojačan stres na poslu me je nekako prirodno potaknuo na registraciju sopstvenog biznisa.
I tako, danas nakon godinu dana od pokretanja sam zadovoljna urađenim, a najbolje tek slijedi. Čvrsto vjerujem u to!
Posvećena sam kreiranju radnih mjesta za osobe sa invaliditetom kao web administratora na e – commerce platformi, kao i borbi za web pristupačnosti za osobe sa invaliditetom.

Zašto je poduzetništvo budućnost?

Poduzetništvo je važno. Važno je ne podleći negativnom okruženju oko nas. Umjesto čitanja vijesti na portalima, pročitajte profesionalne tekstove vezane za vašu ideju. Umjesto razmišljanja i čekanja, upište on – line kurs koji će vam pomoći u realizaciji planova. Umjesto da sami ulazite u biznis bez znanja, uključite se u poslovne inkubatore. Tako se stvaraju prilike za bolje sutra. Poduzetništvo je budućnost. Koja itekako može biti svijetla.

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/2022/11/20/welcome-to-the-future-najava-dogadjaja/

Slični članci

Back to top button