BiHSportVijesti

Liga BiH košarkašica, 5.kolo: Samo se Orlovi radovali u gostima

FOTO: trebinjelive.info

Proteklog vikenda odigrano je 5.kolo prvenstva BiH za košarkašice.

Ekipa Orlova ostvarila je pobjedu na gostujućem terenu protiv Jedinstva rezultatom 62:53. Najefikasnije u timu Orlova bile su Jana Predojević sa 20 i Sanja Radulović sa 16 poena, dok je kod  Jedinstva najefikasnija bila Niya Mitchell sa 18 postignutih poena.

Banovići su ostvarili pobjedu na domaćem terenu protiv Kozare rezultatom 77:58. Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je Aaliyah Dunham koja je ubacila 15 poena, a pratile su je Maida Lačić sa 12 i Dženita Kahvedžić sa 11 poena. U poraženoj ekipi najefikasnija je bila Nataša Šobot koja je postigla 24 poena.

Ekipa Leotara je na svom parketu savladala Feniks rezultatom 78:68. Leotar je do pobjede predvodila Jovana Milaković sa 25 poena, dok su Milica Daković, Snežana Dostinić i Ivana Daković dodale po 17, a u poraženoj ekipi Anđela Demirović je postigla 22 poena.

Košarkašice Mladog Krajišnika su kao domaćin savladali Play Off rezultatom 68:55. Najefikasnija u redovima Mladog Krajišnika bila je Milica Sirovina sa 17 poena, dvocifrene su još bile Milica Simić i Jovana Lukić sa po 12 poena. U sastavu Play Offa, Berina Tekač i Šejla Bujak su postigle po 11 poena.

Uspješne na domaćem terenu su bile i košarkašice Lavova koje su savladale Čelik rezultatom 68:45. Lavove je do pobjede predvodila Milica Đokić sa 23 poena, dok je u poraženoj ekipi Almedina Ahmić postigla 13 poena.

Na tabeli lige košarkašica vode Banovići sa 10 bodova, Lavovi imaju 9, Orlovi, Mladi Krajišnik i Leotar po 8 bodova, Play Off, Čelik i Jedinstvo po 6, Zrinjski i Kozara po 5, Feniks 4 boda.

Enver Nimanović

Slični članci

Back to top button