DruštvoKonjicVijesti

Buturović Polje: U srijedu Javna rasprava o Nacrtu budžeta Grada Konjica za 2023.

Foto: Buturović Polje

Javna rasprava o Nacrtu budžeta Grada Konjica za 2023. godinu bit će održana 7. 12. 2022. godine (srijeda) u prostorijama Mjesne zajednice “Neretvica” u Buturović-Polju s početkom u 13:30 sati.

Nacrtom su predviđena novčana sredstva u iznosu od 1,8 miliona konvertibilnih maraka za infrastrukturu po konjičkim mjesnim zajednicama.

Od ostalih stavki koje se odnose direktno na prostor doline Neretvice tu su sanacija društvenih prostorija u Buturović Polju (50.000 KM) i vodovod Oteležani-Gorani (100.000 KM), iako je već sada izvjesno da ta stavka neće moći biti realizovana, baš kao što nije ni u tekućoj, 2022. godini.

Nacrt budžeta za 2023. godinu možete pronaći ovdje: https://bit.ly/3EU82UC.

Pored svih manjih i većih infrastrukturnih zahtjeva koje će građani imati priliku delegirati (uređenje lokalnih puteva, postavljanje javne rasvjete, nasipna brana u Buturović Polju, industrijska zona, izgradnja pomoćnog stadiona itd.), uz nadu da nećemo praviti još jedan spisak želja, ključno je ponoviti zahtjev da mjesnim zajednicama Neretvica, Jasenik i svim ostalim na području Grada Konjica konačno bude vraćen pravni subjektivitet.

Praksa da mjesne zajednice postoje samo na papiru i da nemaju svoj pečat, tekući račun i operativno rukovodstvo jednostavno mora prestati.

Javna rasprava za mjesnu zajednicu “Jasenik” bit će održana istog dana u prostorijama Osnovne škole s početkom u 11:00 sati, objavili su na stranici Buturović Polje.

Slika može predstavljati planina, cesta, priroda i drvo

Slični članci

Back to top button