BiHDruštvoKulturaMagazin

Roditelji se bune: U bh. kinima prikazuje se dječiji film u kojem je glavni junak gay

U kinima širom Bosne i Hercegovine počelo je prikazivanje animiranog filma pod nazivom “Čudesan svijet”, a ovo ostvarenje naišlo je na oštre kritike pojedinih roditelja mališana koji su ga pogledali. Za njih je sporno to što je glavni junak filma homoseksualac.

https://f3c1a57d5aef0a7b06c9b965bfb57013.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Roditelji mališana iz Tuzle, ali i Sarajeva kontaktirali su redakciju portala Klix.ba, iznoseći kritike na račun animiranog filma “Čudesan svijet” čije je prikazivanje nedavno počelo u bh. kinima.

Ovo ostvarenje opisano je kao originalna porodična akcijska avantura studija Walt Disney Animation. Kako se dalje navodi, predstavlja legendarnu porodicu istraživača koja pokušava ploviti neistraženom, tajanstvenom zemljom zajedno sa šarolikom ekipom koja uključuje nestašnu mrlju, tronožnog psa i mnoštvo proždrljivih stvorenja.

Međutim, kako navode roditelji koji su kontaktirali redakciju portala, posebno im je zasmetalo to što nigdje nije navedeno da je glavni junak ostvarenja homoseksualac.

“Skupa s bratom sam odveo djecu u kino u Tuzli i bili smo iznenađeni sadržajem animiranog filma jer nigdje u najavi ne piše da on propagira homoseksualizam. Ja, ali i ostali roditelji u kino dvorani ostali smo šokirani jer vidimo da se i na ovakav način urušavaju sve porodične vrijednosti, a podmeće nam se da su dva gay dječaka općeprihvaćena pojava”, kazao nam je jedan od roditelja iz Tuzle.

Istog mišljenja je i roditelj iz Sarajeva koji je također kontaktirao redakciju portala Klix.ba.

“Film se ‘vrti’ oko porodice Klejd, opisane kao ‘legendarna porodica istraživača’. Njihov sin Itan je otvoreno homoseksualac i privlači ga njegova simpatija Diazo. U najavi filma nećete dobiti bilo kakve inpute o ovome. Invazija na našu djecu, s novim ljudskim slobodama, počela je već odavno, samo je za početak mlađoj populaciji bitno prenijeti je kroz animirane filmove”, ističe drugi čitatelj portala Klix.ba.

Film reditelja Dona Halla koji je u bh. kina stigao koncem novembra, osim u Tuzli i Sarajevu prikazuje se još i u Banjoj Luci te Mostaru u više dnevnih termina.

Slični članci

Back to top button