KonjicSportVijesti

Futsaleri Konjica slavili protiv Bosne Kompred (VIDEO)

U utakmici 8.kola Premijer futsal lige BiH koja je igrana u Sportskoj dvorani Konjic ekipa Futsal kluba Konjic je rezultatom 2:1 pobjedila MNK Bosna Kompred iz Tuzle.

Nakon četiri  uzastopna poraza Konjičani su slavili u veoma  kvaliletnoj  i neizvjesnoj  utakmici. Konjic   je poveo već u prvoj minuti utakmice preko Josipa Bilića, gosti iz Tuzle potom su  preuzeli  inicijativu i preko  Hadžialjevića poravnali u 15.minuti meča, tako da je rezultat prvog poluvremena bio 1:1.

U drugom poluvremenu igralo se otvoreno, bilo je prilika na obje strane, a jednu je u 26.minuti utakmice iskoristio Dejan Kovačević i doveo domaćina u vodstvo od 2:1, što je bio i krajnji rezultat meča, mada su do kraja utakmice i jedna i druga ekipa imale prilika za postizanje golova, ali su golmani bili na visini zadatka.

Tako su Konjičani prekinuli niz loših rezultata, slavili pred  domaćom  publikom, sada na kontu imaju sedam osvojenih bodova, a u narednom 9.kolu, posljednjem u prvom dijelu sezone gostuju ekipi FK  Doboj.

Kompletan snimak utakmice možete pogledati na našem Youtube kanalu:

Enver  Nimanović

Slični članci

Back to top button