HercegovinaKulturaVijesti

Pozivaju se mladi kreativci na Street Art radionicu

Foto: PR/Ilustracija/ Street Arts festival

Službena platforma Street Arts Festivala,  Udruga Rezon organizira ”Rezon Koncept” program koji objedinjuje radionicu, film i muziku te u okviru kojega će se 10. & 11. prosinca 2022. održati edukacija ”Street Art & karakteri”.

Radionica je namijenjena  mladima iz Mostara od 15 do 25 godina i mladima iz drugih gradova BiH od 18 do 25 godina koji imaju afinitet prema Street Artu, vole crtati, slikati te razvijaju ili počinju tek razvijati svoj crtački stil.

Učešće je besplatno, a prijaviti se možete putem linka.

Mentori programa su umjetnici Jangovski i Endo koji će ekipu prijavljenih voditi kroz dvodnevnu Graffiti školu na kojoj će se usavršavati i izvoditi kompozicija street art manira: uklapanje djela u kontekst, stilizacija ukupne forme,  izražajne odlike karaktera , specijalni efekti, prenošenje skice na zid i korištenje sprejeva. ”Rezon Konceptom nastavljamo unapređivati urbanu kulturu, promovirati naš rad te osnaživati I umrežavati mlade talente. Pored radionice bit će održana projekcija dokumentarnog filma o Street Arts Festivalu Mostar te organiziran muzički događaj”, ističu iz Rezon tima.

Program se održava uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH i Fondacije Kvinna till Kvinna, piše Bljesak.info.

Slični članci

Back to top button