HercegovinaVijesti

Premijera predstave „Ti ja i Štela“ večeras u Mostaru

Foto: Facebook

U okviru projekta “On my own – Neću štelu Vol II” večeras s početkom u 20 sati u domu herceg “Stjepan Kosača” bit će izvedena premijera predstave „Ti, Ja i Štela“.

Predstava je dio antikorupcijskog projekta Udruženja “Dignitet”, koji doprinosi aktiviranju mladih da problem korupcije adresiraju kao jedan od glavnih prioriteta u svojim lokalnim zajednicama, a poseban akcenat stavlja se na umjetnički aktivizam i ekološku osviještenost građana, kao i doprinos mladih u borbi protiv korupcije.

Crna komedija „Ti, Ja i Štela“ na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu. Radnja koja je isprepletena prisutnošću korupcije u društvu, prikazuje mladi par, koji opterećeni egzistencijalnim problemima, krene tragati za očajnim rješenjima.

Predstava je autorsko djelo čiji tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina, a u njoj igraju: Sabahudin Gluhović, Sarah Sarić, Haris Hodžić, Tea Pandža, Džejla Tanović i Ivo Čarapina.

Nakon premijere 1. decembra u 20 sati u domu herceg “Stjepan Kosača”, planirana je prva repriza u Narodnom pozorištu Mostar, 13. decembra, u 20 sati. Ulaz na predstavu je besplatan.

Projekt “On my own – Neću štelu Vol II” podržava Fond otvorenog društva BiH.

(Mostarski.ba)

Slični članci

Back to top button