KonjicVijesti

GRAD KONJIC: ČESTITKA U POVODU DANA KONJIČKIH BRIGADA

Foto: Grad Konjic

U povodu Dana konjičkih brigada gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda uputili su čestitku u kojoj se navodi:

“Porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim komandantima, demobilisanim borcima konjičkih brigada, ratnim vojnim invalidima i njihovim porodicama upućujemo najiskrenije čestitke u povodu Dana konjičkih brigada.

Njegujući sjećanje na hrabre borce Armije Republike Bosne i Hercegovine, pripadnike konjičkih brigada koji su u borbi za slobodu Bosne i Hercegovine i njenih građana, slobodu Konjica i Konjičana tokom agresije na našu domovinu položili ono najvrijednije, svoje živote, želimo da ukažemo na značaj onog što su u tim sudbonosnim danima učinili za sve nas.

Naša je obaveza, sjećajući se prošlosti, biti istrajni na putu očuvanja suvereniteta Bosne i Hercegovine u budućnosti, a to, između ostalog, možemo punim angažmanom svih nas na gradnji sigurnijeg i prosperitetnijeg društva.

Historijski kontinuitet jedine nam domovine Bosne i Hercegovine neka svim budućim generacijama bude putokaz ka stvaraju sigurnije budućnosti.”

Slični članci

Back to top button