SportSvijet

REPREZENTATIVAC MAROKA Hakimi je nakon Belgije oduševio javnost: Puno su se žrtvovali za mene, a sada sve što radim, radim za svoje roditelje

Moja majka je čistila kuće, a otac mi je bio ulični prodavač. Igranje fudbala za mene je predstavljalo san, dok za njih veliku žrtvu, rekao je Hakimi

FOTO: TVITTER

Jedan od najboljih bočnih fudbalera svijeta i reprezentativac Maroka Ašraf Hakimi (Achraf) veliku pobjedu nad Belgijom (2:0) u okviru 2. kola grupne faze Svjetskog prvenstva proslavio je sa svojom majkom.

Dok su marokanski fudbaleri slavili ogroman trijumf, Hakimi se odvojio i otišao majci u zagrljaj. Fotografije njega i majke obišla je svijet. Poljubio je majku u čelo, a fotografije je i sam podijelio na društvenim mrežama uz opis “Volim te mama”.

Hakimi je imao teško djetinjstvo, njegovi roditelji su se mnogo žrtvovali kako bi mu obezbijedili da ima sve što mu je potrebno, a sada kada ima sve – sjajni fudbaler ih nije zaboravio i sve im vraća na najbolji način.

– Moja majka je čistila kuće, a otac mi je bio ulični prodavač. Igranje fudbala za mene je predstavljalo san, dok za njih veliku žrtvu. Bili smo jako siromašni i sve što sada radim, radim da bih pomogao svojim roditeljima.

Inače, Hakimi je rođen u Madridu, a ponikao je u školi fudbala Real Madrida. Nije se zadržao mnogo u kraljevskom klubu, išao je na posudbu u Borusiju Dortmund, potom se preselio u Inter prije odlaska u PSG. Iako je rođen u Španiji, odlučio je igrati za zemlju odakle su mu roditelji.

Hakimi je za “A” selekciju Maroka debitovao 2016. godine, a od tada je skupio 56 nastupa, dok je u osam navrata bio strijelac. Prema podacima specijaliziranog portala “Transfermarkt”, Marokanac vrijedi 65 miliona eura.

Slični članci

Back to top button