HercegovinaVijesti

Policija u Mostaru opet spriječila sukob navijača, ovaj put presretnuti članovi Red Armyja

Foto: Pixsell/Denis Kapetanovic

Mostarska policija sinoć je ponovo imala pune ruke posla nakon što je grupa mladića za koje je utvrđeno da su članovi navijačke grupe “Red Army” namjeravala praviti nerede u drugom dijelu grada.

Kako saznaje Klix.ba, grupa od dvadesetak muškaraca, obučenih u crnu odjeću, je primjećena nedaleko od tržnog centra Mepas. Kod njih su pronađeni predmeti koji bi se mogli koristiti u sukobu s pripadnicima suparničke navijačke grupe koja podržava Zrinjski.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, prilikom legitimisanja policija je pronašla više teleskopskih i drvenih palica, kao i pirotehnička sredstva. Njima su izdati prekršajni nalozi.

Na svu sreću, policija je na vrijeme dobila informacije o grupi koja je krenula u pohod, te je spriječila potencijalni incident na mostarskim ulicama.

Ovaj slučaj dolazi nakon što su članovi navijačke grupe “Ultrasi” proteklog petka u mostarskom naselju Cernica narušavali javni red i mir te crtali grafite. Prilikom potjere policija je uhvatila 18 navijača među kojima je jedan maloljetnik.

Kako nam je tada rekao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić incident se dogodio u noćnim satima kada je grupa od oko 30 maskiranih osoba u Ulici Adema Buča u naselju Cernica pisala grafite i narušavala javni red i mir.

Kod privedenih je pronađena veća količina pirotehničkih sredstava i drugih predmeta, piše Klix.

Slični članci

Back to top button