BiHDruštvoPolitikaVijesti

Sjednica Vijeća ministara BiH danas u Sarajevu, na dnevnom redu 111 tačaka

Foto: Fena

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na sjednici koja je zakazana za danas, trebalo bi razmatrati 111 tačaka dnevnog reda među kojima je i Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH.

Sjednica na kojoj je nacrt ovog zakona trebao biti razmatran, prvobitno je bila zakazana za prošli četvrtak, ali je odgođena jer nije postignuta saglasnost o dnevnom redu.

Na današnjoj sjednici također bi trebao biti razmatran i Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora, kao i Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH.

Predviđeno je i razmatranje izmjena Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, kao i Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, ali i izmjene Odluke o tehničko-tehnološkom i softverskom standardu za bh. institucije.

Državni ministri bi trebali razmatrati i Prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra 2023. godine.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o provedbi Sporazuma o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške i priključnih dionica međudržavne ceste E-661 između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, kao i niz drugih izvještaja i informacija.

Slični članci

Back to top button