BiHVijesti

PACIJENTI KOJI SE NE MOGU IZLIJEČITI U FBIH SLAT ĆE SE U SUSJEDSTVO

Teško oboljele osobe iz Federacije BiH, koje su ranije zbog složenih dijagnoza upućivane u Prag, Beč ili Istanbul, sada će se liječiti u Splitu.

Foto: Hayat

Zahvaljujući potpisivanju ugovora između Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH i KBC-a Split, dio oboljelih iz Federacije BiH će, umjesto u Austriji i Turskoj, ljekarsku pomoć dobiti u susjedstvu, odnosno u Hrvatskoj.

Kako su objasnili iz Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH, ova institucija zaključila je ugovor s KBC-om Split za tretiranje elektrofizioloških ispitivanja kompleksnih aritmija s eventualnom radiofrekventnom ablacijom, embolizacije, stentiranja i koilanja krvnih žila te ekstenzivnih opeklina s više od 60 posto površine.

  • Što se tiče tretiranja elektrofizioloških ispitivanja kompleksnih aritmija s eventualnom radiofrekventnom ablacijom, od 2019. godine ova se metoda uspješno provodi u Centru za srce Tuzla i Vitalisu Mostar, tako da se u inozemstvo na liječenje upućuju samo sporadični, složeniji slučajevi koji se u navedenim ustanovama u Federaciji ne mogu liječiti, a sve po preporuci konzilija liječnika kliničkih centara u FBiH.

Radi jasnije slike, od 2019. do danas upućena su dva pacijenta u Prag, a ubuduće, ako bude indikacija, umjesto u Prag ti će se pacijenti upućivati u Split, što je bliže i komfornije za pacijenta, dostupnost je bolja, a i cjenovno je mnogo pristupačnije – objasnili su iz Zavoda, prenosi Hayat.ba.

Slični članci

Back to top button