BiHDruštvoVijesti

HUMANOST NA DJELU Josip kupio Džekin dres za 2.500KM kako bi pomogao bolesnom komšiji Eminu

FOTO: BUGOJNO-DANAS

Da se lijepe stvari dešavaju u našoj Bosni i Hercegovini dokaz je i aukcija za liječenje Emina Đelilovića Đele iz Bugojna. Aukcija je spojila Hercegovinu i Bosnu na jako lijep i human način. 

Naime, u redakciju portala Bugojno-Danas javio se sugrađanin Almir Tupo sa željom da svoj dres od Edina Džeke, koji je dobio lično od Edina na utakmici Mađarska – BiH koja se odigrala 8.09.2007. godine stavi na aukciju i tako sve prihode od dresa donira Eminu Đeliloviću Đeli kojem su potrebna sredstva za liječenje.

Kada su objavili aukciju nadmetanje je počelo a prvu cijenu ne stavio Deny Begović 300 eura, nakon njega se javio Josip Zelić sa 1.500 KM, potom je Sabina Tićević ponudila 2.000 KM da bi Josip Zelić pred samo zatvaranje aukcije ponudio 2.500 KM.

Zaista jako pohvalan čin Zelića koji je vlasnik autokuće AS Premium iz Ljubuškog, dok je njegov otac Danijel vlasnik taxi firme Zeka Taxi koja se nalazi širom BiH, a koji je također poznat kao humanitarac. U Bugojnu je organizovao brojne humanitarne akcije kroz novčanu pomoć, ali i ustupajući svoja vozila za potrebe drugih.

Novinari portala Bugojno-Danas kontaktirali su Josipa Zelića te zatražili komentar na ovaj humani čin.

– Pročitao sam na portalu Bugojno-Danas da je Almir jako vezan za taj dres, pa sam mislio da doniram sredstva za Đelu a dres da ostane Almiru.. Puno manje bi bilo siromašnih i neizliječenih zbog nedostatka novca da se suosjećamo jedni sa drugima u većoj mjeri – poručio je Zelić. 

Slični članci

Back to top button