BiHHercegovinaVijesti

UOČI DANA DRŽAVNOSTI Policija “sasjekla” huliganski pohod Ultrasa u Mostaru

Kako nam je potvrđeno iz Uprave policije MUP-a HNK, odmah po prijavi su reagirale brojne policijske ekipe, koje su stigle na lice mjesta, nakon čega se grupa razbježala prema Šetalištu

Građani uočili grupu od 30-ak nepoznatih osoba

Građani uočili grupu od 30-ak nepoznatih osoba

FOTO: AVAZ


Brzom i efikasnom reakcijom pripadnika MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru je zaustavljen huliganski pohod velike grupe “Ultrasa”, navijača Zrinjskog.

Uznemireni građani su sinoć u 22.35 sati na Bulevaru uočili veliku grupu od 30-tak nepoznatih osoba koje su bile obučene u crnu odjeću i koje su u rukama imale razne predmete, a koja se kretala prema ulici Adema Buća, odnosno, naselju Cernica, što su i prijavili policiji.

Kako nam je potvrđeno iz Uprave policije MUP-a HNK, odmah po prijavi su reagirale brojne policijske ekipe, koje su stigle na lice mjesta, nakon čega se grupa razbježala prema Šetalištu.

Međutim, tu su policajci uspjeli stići veći dio njih te su, potvrđeno nam je, utvrdili da se radi o „Ultrasima“, kod kojih su pronađene veće količine baklji, pirotehničkih sredstava, teleskopskih palica, potkapa, ali i kamenja.

– Ukupno je privedeno 18 osoba, među kojima je jedna maloljetna. Poduzete su sve mjere i radnje s ciljem pronalaska ostalih aktera, a privedenim osobama su uručeni prekršajni nalozi – rekao nam je Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a HNK.

Mešu privedenim su šestorica 20-godišnjaka, sedmorica 18-godišnjaka, trojica 19-godišnjaka, jedan 21-godišnjak i jedan maloljetnik (17).

Također, policija je na jednoj zgradi u ulici Adema Buća utvrdila da je ispisano više grafita crvenom bojom “HŠKZ 1905” i “Ultras 1994”. – piše avaz.ba

Slični članci

Back to top button