SportSvijetVijesti

Unuk Muhameda Alija spektakularno pobijedio: Osjećam da sam od djeda naslijedio brzinu

Foto: INSTAGRAM

Savladao Toma Graessera nokautom nakon samo 45 sekundi

Muhammad Ali je jedan od najvećih sportista svih vremena pa kada je njegov unuk, Bjađo Ali Valš (Biaggio Ali Walsh), odlučio da uđe u porodični posao, odluka je došla uz veliki pritisak.

Sada, 24-godišnji Ali Walsh odigrao je svoj debi u PFL MMA protiv Toma Graessera. On je savladao Toma Graessera nokautom nakon samo 45 sekundi. 

Pronašao je prostor za udarac vrijedan nokauta kojim je gotovo uspavao njegovog protivnika.

Definitivno imam pritisak. Imao sam čak i taj pritisak u fudbalu, a to je potpuno drugačiji sport. Također se bavim MMA-om koji je potpuno drugačiji sport od boksa, ali je i borilački sport, tako da mislim da će biti tu je malo veći pritisak.

– Njegova brzina je nešto što osjećam kao da imam. Osjećam da sam naslijedio njegovu brzinu i da se prenosi na mene. Sada se suočavam se s velikom binom i svjetlima i svim tim – rekao je.

U razgovoru za ESPN, ovaj 24-godišnjak je rekao: 

– Želim da se zahvalim Professional Fighters League na podršci i povjerenju u mene. Imam nasljeđe koje moram da ispunim, nasljeđe koje je moj djed započeo, koje moj brat i ja nastavljamo. Izabrao sam nastaviti to naslijeđe ovdje u Professional Fighters ligi. Moj jedini i jedini cilj je da jednog dana postanem svjetski prvak u PFL-u.

Govoreći o Alijevom naslijeđu, Ali Volš je rekao: 

– Moj djed je imao ogroman utjecaj na cijeli moj život. Kao malo dijete, išao sam s njim u restorane i filmove, svi bi prestali to što su radili i počeli da tapšu.”

– Kako sam stario, počeo sam da shvatam ko je on i šta je uradio i kakav je uticaj imao na svijet. Što se tiče toga ko je on kao osoba, njegovo samopouzdanje, mentalna čvrstina, čovjek – jednostavno je uvijek inspirisao me – dodao je Ali Volš.

Slični članci

Back to top button