BiHPolitikaVijesti

Protesti u Sarajevu: “Licemjerni Zapad, Bosna je nepravdom okovana……”

U Sarajevu se više stotina građana okupilo ispred zgrade državnih institucija na protestima pod nazivom: “Ne damo državu”. Sa protesta su poslane oštre kritike domaćim, međunarodnim zvaničnicima.

Prvo se obratio Mujo Aganović, predsjednik RVI paraplegičara Federacije BiH koji je kazao da se “nikada više neće dozvoliti strahote koje su se desile od 1992.-1995. godine”.

“Bosna je nepravdom okovana mračnim okovima a građani pišu danas Ne damo državu i od sada sa tri uskličnika”, kazao je Aganović.

Licemjerni Zapad

Suad Đozić, građanski aktivista je uputio oštre kritike međunarodnim zvaničnicima pa i visokom predstavniku zbog nametnutih odluka u vezi Izbornog zakona BiH.

“Licemjerni Zapad nas 27 godina zavlači sa rezolucijama, obećanjima, presudama dok razni emisari izlobirani od susjeda i komšija nam nude nove podjele kao uvertiru u moguće nove konflikte”, kazao je Đozić.

Podsjetimo, na protestima je govorila i Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava čija presuda još nije provedena. Također, se Zornić osvrnula na izjave Viktora Orbana, mađarskog premijera i njegovu rečenicu “Šta ćemo sa dva miliona muslimana u BiH”, kazavši da je ona “ogolila desničarsku Evropu i njene namjere prema BiH”, prenosi N1.

Slični članci

Back to top button