SportSvijetVijesti

KATAR 2022 / Francuska u osmini finala, pobjede Poljske, Australije i Argentine

Foto: FIFA

Reprezentacija Francuske je danas u meču drugog kola grupe D pobijedila Dansku rezultatom 2:1 i izborila plasman među 16 najboljih.

Oba gola za Francuze zabio je Mbappe i to u 61. i 86. minuti utakmice. Jedini gol za Dansku postigao je Christensen u 68. minuti.

Francuzi, koji brane titulu šampiona, su prvi u grupi sa šest bodova, slijedi Australija sa tri, dok Danci i Tunižani imaju po bod. U posljednjem kolu sastaju se Francuska – Tunis te Australija – Danska.

Poljska je u duelu drugog kola grupe C Svjetskog prvenstva u fudbalu pobijedila Saudijsku Arabiju rezultatom 2:0.

Selekcija Poljske je povela u 39. minuti, a strijelac je bio Zielinski.

Šest minuta kasnije dosuđen je penal za Saudijsku Arabiju. Ipak, odlični Szczesny brani udarac sa bijele tačke Al Dawsariju, ali nekoliko sekundi kasnije i šut Al Breika. Konačnih 2:0 za Poljsku postavlja Lewandowski u 82. minuti utakmice.

Poljska nakon ovog trijumfa ima četiri boda, dok je Saudijska Arabija ostala na tri boda.

Australija je u utakmici drugog kola grupe D Mundijala u Kataru pobijedila Tunis rezultatom 1:0 i ostala u igri za plasman dalje.

Pobjedonosni gol za Australce zabio je Duke u 23. minuti.Za Australiju je od 64. minute igrao i veznjak bh. porijekla Ajdin Hrustić (26). Australija nakon dva odigrana kola ima tri boda, dok je Tunis osvojio jedan bod. U posljednjem kolu Australci će igrati protiv Danaca, a Tunis sa Francuskom.

Argentina je u duelu drugog kola grupe C savladala Meksiko rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme je okončano bez golova, da bi u nastavku Argentinci dva puta pogađali.

Messi je u 64. minuti majstorski matirao Ochou i donio prednost Argentini. Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 87. minuti kada je Fernandez spektakularno zabio za konačnih 2:0.

Nakon dva odigrana kola prva u grupi C je Poljska sa četiri boda, slijede Argentina i Saudijska Arabija sa po tri, dok je Meksiko zadnji sa jednim bodom.

Posljednje kolo bit će odlučujuće, a sastaju se Argentina – Poljska te Saudijska Arabija – Meksiko.

Dva prva tima iz grupe izborit će nastup u osmini finala.

Slični članci

Back to top button