BiHDruštvoPolitikaVijesti

Vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu donijelo odluku o diplomi Izetbegović

FOTO: Sebija_Izetbegovic_F.Z._N1

Vijeće Medicinskog fakulteta na hitnoj sjednici potvrdilo je nalaz Ad hoc Komisije da je s dokumentima Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a  koje traži Senat Univerziteta u Sarajevu – sve u redu, piše interview.ba.

Prema onome što je objavio interview.ba Vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu je utvrdilo da je sa dokumentacijom odnosno diplomom Sebije Izetbegović sve u redu.

Vijeće je prihvatilo izvještaj Ad hoc Komisije da je „sve u redu”. Komisija tvrdi da imaju originalni dokument pisan rukom o ekvivalenciji ocjena. I to smo prihvatili. Da je sve u redu”, rekao je sagovornik interview.ba.

Podsjećamo, Senat Univerziteta u Sarajevu  je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se  formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak.

Potom je Enra Suljić, koja slovi za desnu ruku direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, poručila j da je svu dokumentaciju dostavila senatorima, te da je u slučaju spornih diploma Izetbegović sve legalno.

“Dokumentacija o svim izborima. Od asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora. Svu dokumentaciju je dužan da čuva fakultet, Univerzitet. To je zakonom definirano. I svi oni koji su otuđili, znaju što su to uradili.

Postoji dokumentacija koja dovoljno zorno govori da je sve po zakonu”, kazala je tada Suljić.

Slični članci

Back to top button