JablanicaVijesti

Kultna komedija”ĐEKNA JOŠ NIJE CRNOGORAC U KREVETU” u Jablanici

Urnebesna komedija “Đekna još nije Crnogorac u krevetu” dolazi u Jablanicu.

Predstava u izvedi teatra “Crna Gora Podgorica”, biće odigrana u petak, 25.11. 2022. godine u 20 h u kino sali Omladinskog kluba “Pod istim suncem”.

Organizator predstave: Općina Jablanica.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

O predstavi :

  • Kada je u Splitu, otac ženio sina, prekinuo je svadbu i tada rekao, ” stanite, 20. sati je,moramo gledat Đeknu”. Ovaj istiniti događaj iz Splita , pokazuje koliko je Đekna, kao TV serija bila gledana.
Foto: RadioM

Đekna svojom pojavom odmah je dobila kultni status. Radnja je smještena u seosko crnogorsko mjesto, u kojem se prati život jedne porodice, koja najjednostavnije situacije rješava na najteži način. Glava kuće je djed, pametan seljak, vaspitan tradicionalno. Tako i pokušavaju da razriješe moderne životne događaje.
I danas se sjećamo kultnih scena, pisanja pisma sinu, učenje njemačkog jezika i drugih scena , koje se rado i sa smijehom jos uvijek prepričavaju.

” Crnogorac u krevetu” je najgledanija crnogorska predstava .
To je klasična komedija mentaliteta, koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima i na duhovit način govori o svim životnim fazama , a posebno na duhovit način opisuje život crnogorskog bračnog para.

Spoj Đekne kao najgledanije tv serije i predstave ” Crnogorac u krevetu” kao najgledanije na pozorišnim daskama, najveći je dobitak za publiku.

Slični članci

Back to top button