DruštvoKonjicVijesti

KONJIC Povodom Dana državnosti BIH održan čas historije za srednjoškolce

Učenici Srednje škole Konjic_foto_radiokonjic.ba

Srednja škola Konjic povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH, svake godine organizuje čas historije. Tako su i danas profesori historije u Srednjoj školi Konjic, učenicima na času historije objasnili značaj i važnost obilježavanja ovog datuma. – piše radiokonjic.ba.

Himnom BiH, u prostorijama Amfiteatra počeo je čas historije.

Halida Dlakić profesorica historije u Srednjoj školi učenicima je drugih razreda govorila o događajima koji su obilježili 25. novemabar 1943 godine. Za Radio Konjic je kazala “ Zadovoljstvo mi je prije svega uputiti čestitku sugrađanima ali i građanima BiH, te svima onima koji domovinu nose u srcu. Ja sam u svom predavanju danas u kratkim crtama rekla da je BiH 25.novembra 1943.godine se vratila u svoje historijske granice”

"čas historije" za srednjoškolce povodom dana državnosti bih
Halida Dlakić

Profesor Nermin Hakalović ovom prilikom čestitao je svim građanima i građankama BiH, Dan državnosti. Tokom predavanja je naglasio da se historija BiH ne smije zaboraviti. O njoj je potrebno govoriti ne samo na časovima historije jer, historija naše  BiH ima  brojne posebnosti koje nisu karakteristične za druge države. Ovaj datum treba obilježiti na način kakav je i primjeren našoj državi, kazao je Hakalović te za radiokonjic.ba dodao:

“ Tema je bila hiljadugodišnji kontinuitet državnosti BiH, gdje smo naglasili da je BiH kroz hiljadugodišnji period imala posebnost. Ta posebnost se vezala uz ime i uz teritorij BiH. Na današnjem času historije napravili smo jedan historijski pregled od prvog pomena Bosne sve do Dejonskog mirovnog sporazuma, odnsono nezavisnosti u savremenom dobu”.

Čestitke povodom 25. novembra Dana državnosti BiH uputili si i učenici Srednje škole.

Slični članci

Back to top button