SportSvijet

KATAR 2022/ Argentinci, Francuzi i Danci veliki favoriti, Meksiku i Poljskoj izjednačene šanse

Treći dan Mundijala u Kataru donosi nam četiri utakmice. Prvi će teren Argentina i Saudijska Arabija od 11,00 sati. Bit će to duel grupe C, a u istoj grupi od 17,00 sati sastaju se Meksiko i Poljska. Od 14,00 sati snage će odmjeriti Danska i Tunis u meču grupe D, dok će u istoj grupi od 20,00 sati svoj susret odigrati Francuzi i Australijanci.

Argentinci predvođeni Lionelom Messijem pokušat će treći put u svojoj historji osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Selekcija Argentine u prvom kolu grupe C igra protiv Saudijske Arabije i sve osim ubjedljive pobjede bit će velika senzacija. Argentina trenutno vrijedi 645 miliona eura, dok je vrijednost Saudijske Arabije “samo”25,20 miliona eura.

Meč Argentina – Saudijska Arabija sudit će Slavko Vinčić iz Slovenije.

Meksiku i Poljskoj slične šanse

Drugi susret grupe C od 17,00 sati odigrat će Meksiko i Poljska. Ove dvije selekcije bi se trebale boriti za drugo mjesto i prolaz dalje, s obzirom da su Argentinci prvi favoriti za čelnu poziciju u grupi C.

Meksikanci u svojim redovima imaju nekoliko sjajnih igrača poput Edsona Alvareza (Man. United), Hirvinga Lozana (Napoli) ili Raula Jimeneza (Wolverhampton), dok je Robert Lewandowski (Barcelona) prva zvijezda Poljske.

Utakmicu će suditi Christopher James Beath iz Australije.

Danci žele nastaviti kontinuitet dobrih igara

Reprezentacije Danske i Tunisa odigrat će prvu utakmicu u okviru grupe D.

Danska godinama igra sjajan fudbal, a na prethodnom Europskom prvenstvu su stigli do polufinala. S druge strane, Tunižani će po šesti put nastupiti na Mundijalu i prvi put će probati da prođu u osminu finala.

Meč Danska – Tunis sudit će Cesar Arturo Ramos iz Meksika.

Francuzi brane titulu šampiona

Aktuelni svjetski šampioni Francuzi prvenstvo u Kataru otvaraju susretom protiv Australije.

Francuzi su se našli u velikim problemima uoči početka Mundijala, s obzirom da su zbog povreda otpali Karim Benzema, Ngolo Kante, Paul Pogba, Pascal Kimpembe te Christopher Nkunku.

Ipak, Mbappe, Griezmann, braća Hernandez i saigrači će učiniti sve kako bi odbranili titulu šampiona.

Selekcija Australije će sedmi put u historiji igrati na SP. Do sada su samo jednom prošli u osminu finala, a prolaz dalje u Kataru bio bio bi veliko iznenađenje.

Duel Francuska – Australija sudit će Victor Gomes iz Južne Afrike.

U jučer odigranim utakmicama Engleska je pobjedila Iran sa 6:2, Nizozemska selekciju Senegala sa 2:0, dok su SAD i Vels odigrali 1:1.

Reprezentacija/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button