HercegovinaKonjicVijesti

Podrška Konjicu: Zdravstveni radnici iz Mostara izlaze 5 do 12

Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar pozvao je zdravstvene djelatnike da u utorak, 22.11.2022. godine, u 11:55 sati izađu ispred zdravstvenih ustanova te tako podrže svoje kolege iz Doma zdravlja Konjic.

”U znak solidarnosti s kolegama Doma zdravlja Konjic koji su u štrajku, molimo Vas da u utorak 22.11.2022. godine u vremenskom terminu pet do 12h, petominutnim izlaskom ispred bolnice svi članovi sindikata koji su u mogućnosti da izađu, te da pokažemo našu solidarnost s kolegama”, priopćili su iz Sindikata.

Kako navode, zajedno su se borili za prava i Kolektivni ugovor.

”Naša je moralna dužnost da im kao kolegama pokažemo da nisu sami i da smo tu za njih. U koordinaciji predsjednika svih sindikalnih organizacija, dogovoreno je da ćemo svi dati punu podršku u utorak 22.11.2022. godine točno u 11:55h”, navode u priopćenju.

Dodaju da će predsjedništvo sindikata u to vrijeme, zajedno s drugim predsjednicima, biti osobno u Konjicu.

”Zajedno za sve zdravstvene radnike!”, poručili su iz Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar. Također, podršku kolegama u Konjicu dat će i radnici Zavoda za jvno zdravstvo HNŽ, te će i oni izići 5 do 12 ispred ulaza u Zavod, kao znak solidarnosti s kolegama.

Podsjetimo, radnici Doma zdravlja Konjic u ponedjeljak su stupili u generalni štrajk zbog stalnog kašnjenja plaća, toplih obroka i doprinosa od dva mjeseca.

Nakon što je Nezavisni sindikat radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic od svog poslovodstva 3. listopada dobilo dopis u kojem stoji da ne mogu računati više na niti jedan osobni dohodak tijekom ove godine, to je izazvalo revolt među zaposlenicima, koji je u konačnici rezultirao generalnim štrajkom radnika.

Amer Kerić, predsjednik Neovisnog sindikata radnika zdravstva Doma zdravlja Konjic kaže kako je sve završilo na tužiteljstvu. Po njegovim riječima, u štrajku je 119 zaposlenih, a njihov osnovni zahtjev je da se njihove plaće s pripadajućim naknadama počnu redovito uplaćivati.

Bljesak/Novikonjic

Slični članci

Back to top button