Sport

Vaha otvorio dušu, duel Hrvatske i Maroka ne može gledati: Oduzeli su mi moje, prebolno je

Proslavljeni bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić istakao je da ne može gledati utakmicu Hrvatske protiv Maroka, selekcije koju je donedavno vodio.

Halilhodžić je odveo selekciju Maroka kroz kvalifikacije do Svjetskog prvenstva, ali je dobio otkaz nakon nesuglasica s Nogometnim savezom ove zemlje i navijačima koji su mu zamjerili jer je prekrižio sa spiska zvijezde zbog nediscipline.

“Neću ni gledati sve utakmice na SP. A sigurno neću gledati utakmicu Hrvatska – Maroko, to uopće ne dolazi u obzir! Ni u kojem slučaju, bilo bi to za mene prebolno”, rekao je Halilhodžić za Sportske novosti.

Popularni Vaha razočaran je potezima Marokanaca i o njima ne želi govoriti.

“O Maroku ne želim reći ni jednu jedinu riječ! Ma, ni jedno slovo, ni “M”! Imao sam mnogo poziva iz brojnih zemalja, ali sve sam odbio, o toj temi ne želim razgovarati. Sve što se dogodilo, naime, i dalje me pogađa, doživio sam rastanak kao veliku nepravdu i ne može se baš tako lako sve zaboraviti”, dodaje Vaha.

Naš stručnjak je otvorio dušu i otkrio šta je pozadina nesuglasica. Potvrdio je ono o čemu se mjesecima pisalo, a to je da su mu tražili da određene igrače poziva na spisak. Prvenstveno, to se odnosi na igrača Chelseaja Hakima Ziyecha.

“Ma, možda sam i ja krivac za razlaz, možda sam mogao prihvatiti neke uvjete koji su bili stavljeni pred mene, pa bih sad i dalje bio na klupi. Primjerice, da mi netko određuje koje ću igrače zvati i tko će mi igrati… Ali, nisam takav čovjek, uvijek sam imao svoj stav, tu sam prilično tvrd i od nekih stvari nikad ne odustajem. Ako sam izbornik, onda ja odlučujem koga ću zvati u reprezentaciju, pa to je temeljna izbornička zadaća! A meni je to bilo onemogućeno i na kraju sam “gurnut niz stepenice”, unatoč dobrim rezultatima i uloženom trudu da bi se ti rezultati i ostvarili” kaže Vaha.

Halilhodžić je planirao završiti trenersku karijeru na klupi Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru, no to mu je oduzeto.

“Iskreno, ne znam. Nadao sam se da ću karijeru završiti na SP-u u Kataru, ali to se, eto, ipak nije dogodilo. Zanimljivo je da sam nakon rastanka s Marokom imao toliko ponuda kao nikad prije u životu! Zvali su me klubovi, reprezentacije, ali sve sam odbio. Posljednja sam tri mjeseca posvećen obitelji, unucima i unučicama, s njima provodim najviše vremena i pokušavam nadoknaditi sve one trenutke koje sam propustio tokom igračke i trenerske karijere. Na odmoru sam, ni ne gledam previše utakmice, a ni ne znam hoću li opet imati volju i želju za trenerski posao. Snage imam, u dobroj sam tjelesnoj kondiciji, međutim, ne osjećam više onaj golemi motiv koji me vodio sve ove godine kroz trenerski posao. A to je uvijek bilo najvažnije, obožavao sam raditi u nogometu, pripremati i voditi utakmice, volio sam tu odgovornost koju nosi trenerska i izbornička funkcija. Iako nije bilo lako, pritisak je na trenere strahovit, posebno posljednjih godina, kad mediji i javnost stvaraju nevjerovatan presing i treba znati sve to podnijeti. A najgore mi je kad se klupske uprave ili vodstva saveza miješaju u moju struku, kad mi pokušavaju sastavljati ekipu i nameću mi neke igrače. Danas je vrlo teško korektno obavljati svoj posao”, smatra Halilhodžić.

Podsjetimo, Halilhodžić je s Marokom u grupi trebao igrati s Hrvatskom, Kanadom i Belgijom.

Klix/Novikonjic

Slični članci

Back to top button