KonjicSport

MEČ DANA / Igman gostuje Slobodi, Sarajevo u Trebinju

Danas se igraju tri preostale utakmice 19.kola Premijer lige BiH.

Sloboda dočekuje Igman, Leotar je u Trebinju domaćin Sarajevu, a posljednju će utakmicu u ovoj polusezoni odigrati Zrinjski i Borac

Sloboda će u Banovićima od 13 sati igrati protiv Igmana. Tuzlaci su posljednji na tabeli, dok se Igman nalazi se na 11. mjestu, pa se današnji meč može okarakterisati i kao derbi začelja.

Konjičani će danas igrati oslabljeni, jer zbog kartona neće igrati Mahmić i Drljević standardni igrači ekipe Adnana Elezovića, a očekuje se nastup Mirsada Ramića najboljeg napadača Igmana, koji zbog povrede nije igrao u prošlom kolu. Meč u Banovićima sudi najbolji bh.arbitar Irfan Peljto, a Arena Sport će prenositi utakmicu.

Leotar i Sarajevo će na stadionu “Police” u Trebinju će od 13 sati odigrati utakmicu. Leotar je na 10. mjestu sa 18 bodova, dok je Sarajevo peto sa 25 osvojenih bodova. Sarajevo je u prvom međusobnom meču u sezoni slavili rezultatom 3:0.

Zrinjski i Borac će u Mostaru od 15 sati odigrati derbi 19. kola Premijer lige BiH. Ovo će biti i posljednja utakmica u polusezoni, s obzirom da slijedi pauza u bh. šampionatu do februara naredne godine. Ekipa Zrinjskog je trenutno lider sa 36 bodova, dok Borac zauzima treće mjesto sa tri boda manje uz jedan susret više. Borac je u prvom međusobnom meču ove sezone pobijedio rezultatom 1:0.

Nedjelja, 20.novembar:

13:00 Sloboda – Igman (Arena Sport)

13:00 Leotar – Sarajevo (Moja TV)

15:00 Zrinjski – Borac (Arena Sport)

E.N./Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button