BiHSport

Sjaj Dohe i bijeda Gabele: Zeljković, Beus i Džemidžić u Kataru, fudbalere ostavili da se valjaju u blatu

Sjaj Dohe i bijeda Gabele. Delegacija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je otputovala u Katar, gdje će prisustvovati otvaranju Svjetskog fudbalskog prvenstva.

Kako je potvđeno Faktoru, put Dohe krenuli su predsjednik FSBiH Vico Zeljković, potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

– Njih trojica sigurno su otišla, a da li je u delegaciji još neko, nisam siguran – rečeno nam je.

Dok su se čelnici Saveza spremali da prođu pasošku kontrolu, sudija Antoni Bandić označio je početak meča Velež – Sloga u sklopu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Teren u Gabeli potopljen je, fudbaleri se valjaju u vodi i blatu. Kompletna slika sa stadiona Perica Pero Pavlović više nalikuje koridi nego utakmici elitnog fudbalskog ranga jedne države.

Pitanje je zbog koga se fudbal u BiH igra. Zbog gospode koja uglavnom misli o svojim zadnjicama i novčanicima? Zbog iste one gospode koja je na rub regularnosti dovela kompletnu premijerligašku sezonu na rub regularnosti? Zbog sudija koji iz kola u kolo igraju glavne uloge i najvažniji su kotačići na terenu? Ko je uopće dao zeleno svjetlo da se susret u Gabeli igra u nemogućim uvjetima?

Evropski iskorak, o kojem se trubi na sve strane će doći. Ovim tempom samo je pitanje vremena. Za 50 ili 100 godina. Do tada će užasne slike sa premijerligaških terena obilaziti BiH, regiju i Evropu.

Faktor/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button